galaxy nexus

Jelly Bean - újdonságok és saját tapasztalatok (2. rész)

Legutóbb bemutattuk a Project Buttert, most pedig nézzük a többi Jelly Bean újdonságot. Bár talán senki nem örül jobban annak, hogy végre igazán kellemes a szemnek is egy Android használata, de ez még nem elegendő egy új kiadáshoz (bár a Google így sem gondolta azt, hogy óriásit lépett volna, hiszen a 4.0.x (Ice Cream Sandwich) után az új rendszer kódszáma 4.1.x (Jelly Bean).

Kis kitekintő. Az 1.x számozás után a 2.0/2.1 tekinthető mérföldkőnek, ez volt az Éclair. Majd egy finomabb verzió érkezett a 2.2. képében, ez volt Froyo. Végül az egész a 2.3-al érte el a megfelelő simaságot, ez lett a Gingerbread. Közben elkezdődött a táblagépek komolyan vétele és elkészült a 3.0, azaz a Honeycomb. A 4.0 lett az Ice Cream Sandwich, ahol a telefonok és a táblagépek találkoztak. Szerintem (és ez a dizájnon is jól látszik) a 4.1 Jelly Bean, az előbbi rendszer tökéletesítése.

Jelly Bean - újdonságok és saját tapasztalatok (1. rész)

A Google közzétette a Jelly Bean újdonságairól szóló listát, gondoltam ezt érdemes megosztani magyar nyelven is illetve a saját tapasztalataimat is beleszőni, hiszen napok óta Jelly Bean-t használok. Illetve megjelent egy remek írás a Project butterről (vaj projekt), ami elmagyarázza, hogy mitől is olyan remek a Jelly Bean és az új funkciók mellett milyen hatalmas változást kapunk a motorháztető alatt.
Sok kritika érte az Androidot korábban a lag miatt. Gyengébb telefonokon jobban, erősebb telefonokon kevésbé érződött, de tagadhatatlan tény, hogy bár az Ice Cream Sandwich óriási fejlődést hozott, azért a rendszer még nem volt tökéletes. Mostanáig. Bár a volt Google alkalmazott megmondta anno (aztán rendesen kapott cáfolatokat, hiszen sok marhaságot írt össze), hogy az Android sosem lehet olyan gördülékeny, mint az iOS, de azt hiszem a Jelly Bean a konkrét válasz arra, hogy de. Most már nem kell programozónak lenni ahhoz, hogy valaki ezt cáfolni tudja, elég kézbe venni egy Jelly Bean-el hajtott készüléket és a vita le is van zárva.

Android 4.1, Jelly Bean, is the fastest and smoothest version of Android yet.

Galaxy Nexus: tiltás feloldva, utórezgések

Mint ismeretes, az Apple múlt héten (erre a szabadalomra hivatkozva) az USA-ban (hangúlyozom: az csak USA-ban) sikeresen betiltatta a Samsung Galaxy Nexus készülékeket, ám a Nexus most mégis kapható. Ennek magyarázatára, illetve az utózöngék miatt gondoltam írok egy gyors update cikket: mi újság most a Galaxy Nexussal?

Samsung Galaxy Nexus teszt: a referencia

Beharangoztuk, a mobilabban.hu ()kedvessége folytán nálunk járt a Samsung Galaxy Nexus, az új Google referenciatelefon. Egy kellemes együtt töltött hét után a kérdés természetesen kb. az, hogy ultraszuperprémium, vagy ultragigaszuper-prémium kategória-e ez, de azért vannak mélységei a dolognak - lássuk!

Hardver

Kezdjük azzal, amit dobálni lehet: a hardverrel.

Jön jön jön: Samsung Galaxy Nexus teszt az androidportal.hu-n

Kezemben az Android világ jelenlegi non plus ultrája, a Samsung Galaxy Nexus.

A készülék a mobilabban.hu jóvoltából vendégeskedik nálunk, azt pedig gondolom nem kell nagyon ecsetelnem, hogy mi következik: SIM kártyám már benne, kontaktjaim/alkalmazásaim lesyncelve, vagyis hamarosan (és Magyarországon elsőként) az androidportal.hu-n olvashattok tartóstesztet a 4,65"-es csodatepsiről.

Oldalak

Subscribe to RSS - galaxy nexus