IKEA RIGGAD teszt

Sok fura eszköz járt már nálunk, széles a palettája a különböző gyártóknak is, akiknek a termékeit volt már szerencsénk tesztelni. Azonban arra sose gondoltam, hogy egyszer egy IKEA asztali lámpát fogunk kipróbálni az androidportálon.

És most itt ülök az asztalom előtt, rajta egy IKEA RIGGAD lámpával. És egy hónap távlatából már olyan, mintha mindig is itt lett volna. Megszerettem. A svéd bútorgyár egy nagyon szerethető terméket készített. Ez valami skandináv szokás, hogy az emberek arrafelé szeretnek mindent maguk összerakni (valószínű ezért is onnan kezdte világhódító körútját a lego is), így az IKEA bútorai is erről váltak közismertté. Ahogy a Microsoft a gémkapcsával rémísztgette a szegény felhasználókat, a svéd bútorbolt egy imbuszkulcsot elevenített meg.

Szerencsére a lámpa igazából három részben érkezik, nem kell nulláról összeépíteni. Így jó eséllyel a leírás nélkül is elboldogul bárki az összeépítéssel.

A RIGGAD lámpa nem csak egy lámpa, hanem egy teljes töltő egység. A lámpa aljában egy USB port is helyet kapott a töltéshez, az alja pedig egy vezetéknélküli töltő dokkoló.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
IKEA RIGGAD – dokkoló egység

Mindez pedig igényesen fával borítva. A vezetéknélküli töltés egy izgalmas dolog, nem minden telefon támogatja, viszont az IKEA úgy látom teljesen mögé állt a kezdeményezésnek. Nem csak ez az asztali lámpa, de kanapék, s egyéb bútorok is rendelkeznek vezetéknélküli töltés képességével. Nos, kanapé tesztelésére nem biztos, hogy hajlandó lennék, mert nehezen férne be még egy kanapé a lakásunkba, de ez egy másik történet.

Mivel egyébként egy lámpáról van szó. Talán nem elhanyagolható szempont az sem, hogy világít. De ez talán kevésbé érdekes, viszont fontos funkció. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
IKEA RIGGAD – lámpafej

 

világít
világít

Összességében egy jól összerakott szép termékről van szó. Először kicsit idegenül meresztgette nyakát a lámpa az asztalon, aztán a régi lámpa szegény gyorsan nyugdíjazva lett. A 17.900 Ft-os ára nem olcsó, viszont, ha most vennél íróasztalodra lámpát, akkor hajrá!

Nyomkodj gombokat >>Share on Facebook17Share on Google+0Tweet about this on Twitter
kobak on Facebookkobak on Flickrkobak on Googlekobak on Instagramkobak on Linkedinkobak on Tumblrkobak on Twitterkobak on Wordpresskobak on Youtube
kobak

3 gyermek édesapja, matematika tanár, s kütyü függő. Majd’ minden vizes, s szeles sport szerelmese. Amikor épp nem ide írogat, akkor saját blogját vagy a Twittert gazdagítja gondolataival.


 • nekem is van, és nagyon szeretem :) kár, hogy az újabb Nexusokban nincs vezeték nélküli töltési opció…csak emiatt viszont nem fogok Samsungot venni :)

  • LG-kben is van. :D

  • update: nagyon szereTTEM :( kicsit több, mint egy év után egyik napról a másikra elege lett a földi létből, és hogy állandóan kapcsolgatom, szóval fellázadt, és többé nem működ :( Tette ezt minden előzetes jel nélkül; egyik este még működött, másnap már nem. Sajnos pont ehhez nem találtam meg az ikeás blokkot, úgyhogy még csak vissza sem vihetem kicserélni…szomorú dolgok ezek :(

   • Az. Ha összeesküvés elmélet hívő lennék, azt mondanám, hogy a szándékos elavulás miatt adta meg magát pont két év után, hogy ha meg is találtad volna a blokkot, akkor se tudd kicserélni…

    • még akár támogatnám is az elméleted, de nem volt két év…tavaly májusban vettem, és ezért igazán bosszantó, hogy nincs meg a blokkja :(

     • :( azt hittem épp átcsúsztál a garancia mentes zónába (is).

     • Gergő Erhardt

      Biztos? Ikea family kártyán rögzül a blokk elég az is a visszavéthez!

     • igen, más is ezt ajánlotta, és meg is találtam a listát, de úgy tűnik, hogy ennél a vásárlásnál nem használtam a kártyámat :(

     • Gergő Erhardt

      SHIT happens all the time.

 • Savage

  Ez kivételesen egy nívótlan “teszt” lett. Minden szakmaiságot nélkülöz. Hol van szó a kimeneti teljesítményről és hatékonyságról? Egy referencia mérés is több lett volna a semminél (pl. X készülék Y mah akkumulátorát Z idő alatt tölti fel a vezeték nélküli és ZS idő alatt az USB port).. Két készüléket lehet tölteni egyidőben, ha igen, milyen hatékonysággal? Na mindegy…

  • Ha ez érdekel, akkor csinálunk majd egy ilyet is. Valóban félrevezető a teszt, inkább benyomás címet kellett volna adnom. De majd belemegyünk akkor a következő alkalommal a szürke adatokba, s végigteszteljük rendesen.

   • Savage

    Tényleg bocsi, nem szőrözés, konkrétan nyűgös napom van. Csak ha megjelenik egy cikk, akkor annak már legyen tartalma. Ha benyomás, akkor is jó lenne tudni, hogy milyen élethelyzetben használtad? Home office vagy munkahely? Kiknek ajánlod (például aki sokat beszél és nem akarja hogy napközben az arcába lógjon a töltőkábel..)? Mi motivált Téged arra, hogy ezt vedd? Ha a természetes összhatás, ott a Woodpuck töltő töredék áron bamboo bevonattal, plusz lehet hozzá venni egy fancy Anker Lumos LED lámpát, aminek még fényhőmérséklet + fényerő állítási lehetősége is van… ha meg szponzorált cikk volt, azzal sincs gond, bár akkor meg lehetne említeni a kész termékeken kívül az Ikea JYSSEN termékét, ami egy “csináld magad kit”, ebben a töltőben is mint mindegyikben Samsung elektronika van, adnak hozzá vágófejet és a felhasználó tudja beilleszteni bármelyik meglévő bútorába. How cool is that?
    Mea culpa, de ha már végigolvassuk a cikket, némi kreativitás legyen benne (főleg abban az esetben, amikor egy több mint fél éve kapható termékről van szó, nem is koncepció vagy bevezetés előtt álló cuccról). Köszi