MojAndroid
(x) hirdetés

Sok fura eszköz járt már nálunk, széles a palettája a különböző gyártóknak is, akiknek a termékeit volt már szerencsénk tesztelni. Azonban arra sose gondoltam, hogy egyszer egy IKEA asztali lámpát fogunk kipróbálni az androidportálon.

És most itt ülök az asztalom előtt, rajta egy IKEA RIGGAD lámpával. És egy hónap távlatából már olyan, mintha mindig is itt lett volna. Megszerettem. A svéd bútorgyár egy nagyon szerethető terméket készített. Ez valami skandináv szokás, hogy az emberek arrafelé szeretnek mindent maguk összerakni (valószínű ezért is onnan kezdte világhódító körútját a lego is), így az IKEA bútorai is erről váltak közismertté. Ahogy a Microsoft a gémkapcsával rémísztgette a szegény felhasználókat, a svéd bútorbolt egy imbuszkulcsot elevenített meg.

Szerencsére a lámpa igazából három részben érkezik, nem kell nulláról összeépíteni. Így jó eséllyel a leírás nélkül is elboldogul bárki az összeépítéssel.

A RIGGAD lámpa nem csak egy lámpa, hanem egy teljes töltő egység. A lámpa aljában egy USB port is helyet kapott a töltéshez, az alja pedig egy vezetéknélküli töltő dokkoló.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
IKEA RIGGAD – dokkoló egység

Mindez pedig igényesen fával borítva. A vezetéknélküli töltés egy izgalmas dolog, nem minden telefon támogatja, viszont az IKEA úgy látom teljesen mögé állt a kezdeményezésnek. Nem csak ez az asztali lámpa, de kanapék, s egyéb bútorok is rendelkeznek vezetéknélküli töltés képességével. Nos, kanapé tesztelésére nem biztos, hogy hajlandó lennék, mert nehezen férne be még egy kanapé a lakásunkba, de ez egy másik történet.

Mivel egyébként egy lámpáról van szó. Talán nem elhanyagolható szempont az sem, hogy világít. De ez talán kevésbé érdekes, viszont fontos funkció. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
IKEA RIGGAD – lámpafej

 

világít
világít

Összességében egy jól összerakott szép termékről van szó. Először kicsit idegenül meresztgette nyakát a lámpa az asztalon, aztán a régi lámpa szegény gyorsan nyugdíjazva lett. A 17.900 Ft-os ára nem olcsó, viszont, ha most vennél íróasztalodra lámpát, akkor hajrá!

2016.06.16.

+