MojAndroid
(x) hirdetés

Szuromi János barátunk keresett meg, hogy írt egy kis alkalmazást. Bemutatnánk-e? Persze! Az alkalmazás arra kínál megoldást, hogy sms írás közben ha valami csoda folytán szépen magyarul írjuk a szöveget, akkor a speciális karakterek sokszorosan számolódnak. A hátteréről itt olvashatsz bővebben.

Ez ellen nem tudunk másképpen védekezni, mint lemondva az ékezetekről vagy fizetni a szép magyar szövegért. János egy köztes megoldással állt elő. Az alkalmazása a magyar karakterekből olyan karaktereket varázsol, amik 1 karakternek számolódnak egy sms-ben. Vagyis:

áűőúóíÁŰŐÚÓÍ – ezeket cseréli
àüöùòìÅÜÖUOI – ezekre

Nem egy tökéletes megoldás, de mégis praktikus. A beállításokban egyébként át lehet állítani, ha valami karakter helyett mást szeretnénk helyettesíteni, mint a szerző azt ajánlja.

Az alkalmazás nincs fent a Play Store-ban. Viszont azt kértem Jánostól, hogy ebben az esetben adjon hozzá forráskódot is. Máskülönben senki nem meri majd feltenni. Megbíztam emberünkben, s nemcsak kipróbáltam az alkalmazást a telefonomon, hanem a forrást is felpakoltam a világhálóra. Vállalva, hogy ha az alkalmazás nem azt teszi, amit János állít, akkor az Internet népe azt gyorsan megfejti, s nálam fognak haragudni.

.apk és a forrás letölthető innen: https://github.com/kobak/SMSText.

A git repo nyilvános, s mindenki hozzáfér. Javaslatokkal, ötletekkel a szerzőt keressétek!

Minden programozói szárnybontogatásnak örülünk. Az Androidportál egy közösségi oldal. Emiatt is a legjobban annak örültem volna, ha Szuromi urat rá tudom venni, hogy ő publikálja az alkalmazását. :)

(x) hirdetés
2014.05.22.

+