MojAndroid
(x) hirdetés

Egyik hírhétfőben beszámoltunk már róla, hogy a sokak által szeretett és használt Testflight bezárja a kapuit az Androidos felhasználók számára. A döntést sokan nem értettük, aztán kiderült, hogy az Apple felvásárlás állhat az ügy hátterében. Persze ennek ellenére sem értjük a miért szeretné elveszíteni a felhasználói jelentős részét.

Bánkódni nincs idő, mert a Crowdtesting-ben éllovas Testbirds számára kapóra jött az így keletkezett piaci rés.

Birdflight

A Testbirds Birdflight néven indítja a szolgáltatást. Egyelőre még csak feliratkozni lehet az oldalon, de azt ígérik hamarosan indulhat az alkalmazások tesztelése iOS és Android platformokon egyaránt. További hírek és információk a testbirds blogon.

“Mi naponta juttatunk el béta állapotú appokat a felhasználókhoz crowdtesting projektjeink keretében” – meséli Philipp Benkler, a müncheni Testbirds egyik alapítója. “Minden fejlesztőnek lehetőséget szeretnénk biztosítani rá, hogy könnyedén eljuttassa iOS-re vagy Android-ra készített alkalmazását a tesztelőihez, függetlenül attól, hogy használja-e a Testbirds crowdtesting szolgáltatásait. Ezért határoztunk úgy, hogy mindenkinek ingyenesen elérhetővé tesszük saját app disztribúciós rendszerünket.”

Nagyon biztató, hogy a Testbirds indítja el a szolgáltatását. Azt hiszem mindenki profitálhat belőle. A közösségi tesztelések során felhalmozódott tudást ha beépítik az app disztribúciós rendszerbe (nincs erre valami jobb magyar kifejezés?!), s a közösség igényeit folyamatosan szemmel tartva fejlesztik azt, akkor jó eséllyel átveszik a Testflight-tól az első helyet. Amiről az egyébként önként mondott le.

Ti már feliratkoztatok?

(x) hirdetés
2014.03.06.

+