MojAndroid
(x) hirdetés

A Google lemondott a Nexus Q-ról. Jó volt, szép volt, érdekes próbálkozás volt. Drága a hardver, s kevés volt rá a kereslet. Vagy a fene tudja. Viszont azok, akiknek van, azok kicsit szomorúak. Van egy remek eszköz, rengeteg lehetőséggel, de mégse lehet kihasználni. Egészen mostanáig. Itt a lehetőség, csináljunk ChromeCast eszközt a Nexus Q-ból!

A Nexus Q alkalmazás pont azt tudja majdnem, mint a mit a ChromeCast. YouTube, Music megosztható a TV-re. Illetve a Q esetében ugyebár hangfalakra a zene mehet közvetlenül az audio kimenetet használva.

Sajnos a Play Music alkalmazás egyik frissítése megölte ezt a streaming funkcionalitást, így mára már csak videókat lehet nézni a TV-ben YouTube-ról megosztva.

Telt, múlt az idő, s kaptunk új Nexus 7-et, meg egy $35-ba kerülő kis usb kütyüt. A kis kütyü tudása, mint említettem hasonlít a Nexus Q-éra, így érthető módon megindult a gyüjtés egy ügyes fejlesztőnek, aki portolja a ChromeCast funkcionalitást a Nexus Q-ra.

Meg is jelent egy alkalmazás, a CheapCast, ami ezt tudja is. Persze a Q nem rendelkezik rendes launcherrel, így egy kicsit kell mókolni, hogy működjön.

G. Hussain Chinoy kelt a Q tulajok segítségére. Egy kicsit tekert a CheapCast alkalmazáson, s az így automatikusan tud indulni a Nexus Q-n.

Persze elsőnek az USB debugging be kell, hogy kapcsolva legyen az eszközön. Aztán jöhet az adb.


adb install cheapcast.apk [mókolt app letöltés]
adb shell
shell@android:/$ am startservice at.maui.cheapcast/.service.CheapCastService

És ezután boldogság. Egy hdmi-n tévére kötött Nexus Q tökéletesen veszi ChromeCast segítségével megosztott zenéket, videókat. Érdekesség, hogy az én Q-m gyári firmware-rel Q-ként is és ChromeCast-ként is funkcionál egyszerre. A történet még beta, de innen már csak előre van!

Hajrá! Ja, s a Q még mindig eladó. :)

(x) hirdetés
2013.08.13.

+