MojAndroid
(x) hirdetés

A hírhétfő nem ma indult az androidportálon, s a hosszú évek során többször átalakult már. Most egy újabb változáson esik át, amikor átveszem lipilee-től a szerkesztését. Ő határozatlan időre kicsit háttérbe vonul. A mostani kicsit még szedett-vedett. Lassan majd megszokom a dolgot, s kialakul a hírhétfők új formája, rendje.

Aki esetleg szivesen beszállna a szerkesztésbe, az ne fogja vissza magát, küldjön üzenetet, s megbeszéljük a részleteket.

ROM

A hét számomra legizgalmasabb híre, hogy a halottnak elkönyvelt Q-val még foglalkoznak. CM-et kap a Nexus Q. Érdekes gondolat. Egyetlen gond egyelőre a Q funkcionalitás hiánya, de reméljük az is bekerül majd egyszer a build-be. Esetleg egy XBMC…

Persze a frissebb, s támogatottabb eszköz tulajdonosok is örülhetnek. A Note II is CM támogatást kapott.

4.0 a Motorola Atrixra?! Máris? [XDA thread] – két ok miatt izgalmas. 1) A Motorola Mobility és a Google szoros kapcsolata miatt ciki, hogy az Atrix a mai napig nem kapott 4.0-t. 2) Szeretett feleségem Atrixot használ.


Frissülések

Frissült a Facebook és a LinkedIn app. A szokásos gyorsabb, stabilabb szlogenekkel, számottevő újdonság nélkül.

A Google is frissítette a YouTube for Google TV, Play Movies, s az itthon is elérhető Currents appokat. A Currents egyébként nálam egyre jobban veszi át a Google Reader szerepét.

Végül a Dropbox is frissítette alkalmazását jobb fotó kezeléssel, s egy kicsit igyekezett még szépíteni is rajta.


Appok

Aki fórumozik, vagy az XDA-Delevoper portálon mozog, az biztosan ismeri a Tapatalk nevű alkalmazást. Ennek segítségével sok olyan fórum, ami támogatja az alkalmazást, könnyen kezelhető a telefonról. Régóta folyt a fejlesztése a tablet alkalmazásnak, s valamikor decemberben fel is került a beta a Play Store-ba, múlt héten pedig megjelent a stabil változat. Ezt a szemfülesek hétfőn 0.99-ért vihették haza. A többieknek marad a 3 dolláros ár. [Tapatalk HD]

Amikor a telefonok, tabletek rootolása felmerül, mindig a Titanium backup és a teljes mentés az egyik fontos haszna a műveletnek. Koush azonban úgy tűnik talált egy megoldást arra, hogy ne legyen szükség a teljes mentéshez rendszergazdai jogokra. Az alkalmazásról Koush Plus posztjában találtok további infókat, letölthető apk-t.

A fenti témában ajánljuk még Rumcájsz tegnapi posztját: Android mentés root nélkül.

Itt a hivatalos alkalmazás a filmipar leghíresebb kicsi szobrához: Oscars

És nem csak a film, de az extrém sportok szerelmesei is örülhetnek, itt az X Games alkalmazás telefonra és tabletre.

Aki szereti az online tárhelyeket, annak most itt az alkalmazás a MediaFire felhőjéhez. 50 GB boldogság.

A telefon távolról irányítását intéző AirDroid 2 verziójának betája tölthető innen: http://airdroid.com/invite/airdroid_v2.apk

Január 24-én lesz Temple Run 2 a játékos olvasók nagy örömére. [link]

És még egy játék! iOS-es ismerősök körében a Super Hexagon lassan fogalom. Végre megjelent Androidon is. [link]

Ha olvastok magazinokat (főleg tableten látom értelmét), akkor induljatok az 50 dolláros Zinio kuponért! Név, e-mail, születési idő kitöltés, kupon beváltás, android app telepítés, s boldogság.

Hírek szerelmeseinek! Itt az Umano app. Az alkalmazás abban próbál kiemelkedni a tömegből, hogy itt a híreket nem a TTS vagy egyéb gépi hang olvassa fel, hanem valódi emberek. Egy próbát megér.

Böngésző vonalon is vannak történések.

A Google kiadta a Chrome beta alkalmazást a Play Store-ba. Ez a híres Chrome Androidos böngésző beta változata. Néha nem indul, nem minden készüléken üzemel tökéletesen, stb. De aki szeret mindig friss lenni, azoknak kiváló. Éljen a bleeding edge! Meg is érkezett az első frissítés már a betához.

A Dolphin browser is frissített. Evernote, Box támogatás az újdonságok között. A Doplhin az egyik első alternatív böngésző volt Androidon, s nagyon szerettük, szinte csak ezt használtuk, amíg a Google nem tette rendbe a nem túl kreatív nevű beépített böngészőt.

Az Operát pedig régóta szeretjük. A norvég cég régóta híres arról, hogy szeret újat alkotni, s kisérletezgetni. Az Opera Mini valószínűleg ott volt mindnenkinek a kevésbé okos telefonján is már, amint telepíteni lehetett. Az Androidon az Opera Mini meg a mobile szintén remek böngészők voltak, csak mint említettem rájött a Google is a mobil böngésző készítés titkára. Azonban az Opera ismét belehúzott. Az Opera Ice lesz a legújabb verzió, immáron Webkit alapokon.


Kütyük

A Samsung 100 millió eladott darab Galaxy S felett jár. És a 2013-mas évben ez a szám csak tovább fog növekedni.

Új htc telefon lesz. Ez biztos. A neve és a kinézete nem. De remek kép látott napvilágot már most. Szerintetek ilyen lesz? M7. Érdekes névadás.

A Nexus 7-hez való dokkoló híre már régóta jár körbe a nagyvilágban. Azonban most már meg is rendelhető. [infók]

Japánban több Nexus 7 fogyott, mint iPad a karácsonyi nagybevásárlás során. [link]


A kreatív ötlet kategóriát ezen a héten a GIMP + Androidos tablet összekapcsolás projekt nyerte.

2013.01.21.

+