MojAndroid
(x) hirdetés

Remek appot mutatok be ma neked, kedves olvasó, ami ráadásul szegről-végről (az egyik fejlesztő nyomán) magyar gyökerekkel is rendelkezik. (Továbbmegyek: az Android tábor zenészeinek de facto standard hangolóalkalmazása, a gStrings is a sleekbit-hez, illetve elődjéhez köthető.) Ha téged is zavart eddig az az általános probléma, hogy tárgyaláson felhangosítva felejted a telefonod, esetleg az utcán nem hallod meg, mert a tárgyaláson korábban fülig vörösödve még a bizzegést (aka. rezgés) is kikapcsoltad szégyenedben, vagy esetleg csak villantanál a technológiával… nos, akkor az IntelliRing-et neked fejlesztették, mert pont ezt a problémát célozza meg.

Mit csinál?

Lássuk röviden, mire jó az IntelliRing: környezeti tényezőktől függően (külső zaj, élethelyzet) és innovatív felhasználói input alapján szabályozza a telefon hangerejét, az értesítések viselkedését. Ez így eléggé kiterjedtnek és misztikusnak hangzik, lássunk hát pár példát:

  • ha a telefon a zsebedben van, egy zajos utcán, az IntelliRing érzékeli, és felhangosítja a csengőhangot-értesítéseket;
  • ha a telefon a fenti esetben hangosan csörög, ám eközben kivesszük a zsebünkből, az IntelliRing érzékeli, és azonnal lejjebb veszi a hangerőt;
  • ha pl. csöndes irodában csücsül a telefon az asztalon, az IntelliRing érzékeli, és halkan fog értesítésekkel zaklatni;
  • ha meeting közben (és mégoly halkan is) megszólal a telefon, elég csak “arcra fordítani”, az IntelliRing elhallgattatja a csöngést;
  • ugyanígy, ha arccal lefele van a telefon, nem fog csöngeni, sem rezegni: halk pittyenéssel adja tudtunkra, hogy bejövő esemény van.

Ez a szett már olyan szolgáltatáscsomag, hogy nem nagyon van másik app, ami így egyben nyújtaná, tehát az IntelliRing már csak a funkciók alapján menő, és “instant get”, ahogy egy másik platform pápája szeret fogalmazni. Az IntelliRing azonban túlmegy a szimpla funkcionalitáson, és nálam több dolog miatt is az Android patform referenciaalkalmazásává vált.

Mitől különösen jó az IntelliRing?

  • Lássuk: először is keveset fogyaszt. Amikor először szóltak róla a sleekbit srácok, attól féltem, hogy a fenti lista meglehetősen éhes lesz – de nem az. Nem tudom hogyan (egyébként dehogynem, mert leírják), de az IntelliRing aktív használat mellett nálam hosszútávon az akku 2%-át ette, ami, beláthatjuk, bagatell.
  • Aztán: az IntelliRing gyönyörű. Kattintgasd végig a cikk alján a screenshotokat, így kell kinéznie egy Holo alkalkmazásnak. És továbbmegyek, nem csak gyönyörű, hanem nagyon könnyen használható is. Első indításkor kézenfogva végigvezet az inicializálás és kalibrálás folyamatán, később pedig nem zavar vizet.
  • Illetve de, egy esetben: ha “kézzel” levesszük a telefon hangerejét, felad egy órát, amivel beállíthatjuk (ha akarjuk), hogy mennyi időre legyen csöndben az eszköz. Nem nagy dolog funkcionálisan, de szuper ötlet, szép, intuitív, úgy jó, ahogy van.
  • És az apró geek faktor: ha kíváncsiak vagyunk, az IntelliRing megmutatja nekünk a jelenlegi környezeti zajszinteket – szép Holo hangerőgrafikonon.

Mit javítanék rajta?

Igazán semmit. Mint a Tasks, az IntelliRing számomra tökéletes, minden telefonomra azonnal telepítem (azokra is, amik csak átmenetileg vannak nálam), és alapvetően a Google-nek fel kéne vásárolnia a srácokat, hogy ez a fejlesztői hozzáállás és elegancia a core Androidot gazdagítsa. Ennyire jó.

A világgazdaság és a pannon puma harcának jelenlegi állása szerint az IntelliRing 437 forintért tölthető le a Play Store-ból. Természetesen nincs más hátra, mint szépen elbattyogni, és letölteni. Get!

(x) hirdetés
2012.10.13.

+