MojAndroid
(x) hirdetés

Megérkezett Androidra az Instagram. Mostantól nem kell irigykedve néznetek iPhone használó barátaitokat, ti is eláraszthatjátok a netet mindenféle filterekkel ellátott 1:1-es képekkel. :)

Instagram – A beautiful way to share your world. It’s fast, free and fun!

Azok kedvéért, akik nem ismerik az alkalmazást, nagyjából a következőről van szó. Az Instagram közösségi szintre emeli a fényképezést. Készítesz egy képet, majd nyilván kiválasztasz valami effektet, amitől művészi lesz és már töltöd is fel a netre. Tovább után bővebben.

A képarány 1:1 és a méret fix. Ami azért jó, mert rendes méretű képet nem tölthetsz fel, nagyítani, részleteket megnézni nem tudsz. Sőt, igazából böngészni sem tudsz a neten, csak a telefonodon. Ezt pl. én készítettem, nyilván kockakő van a Conversem alatt és kapott egy filtert is, hiszen egy igazi Hipster fénykép minimum ilyen.
Ha a linkre kattintasz, rögtön láthatod, hogy csak az alkalmazást engedi letölteni, a weben nem böngészünk képeket, nem nézegetjük egymás galériáját, erre való az okostelefon.

De nézzük mik a pozitívumok az alkalmazásban

  • követhetjük a barátainkat és ők is követhetik a tevékenységünket
  • megjegyzéseket fűzhetünk egymás fényképeihez
  • böngészhetjük mások képeit, megnézhetjük mi trendingel éppen stb.
  • azonnal megoszthatjuk a képeket a következő közösségi hálózatokon: Facebook, Twitter, Tumblr és Foursquare + hamarosan jön a flickr is. Természetesen like és twitter megosztás is van.
  • sok-sok effekt. Kár, hogy legtöbben rosszkor és rosszul használják őket.

Mi az ami nem jó

  • nincs az ICS-hez igazítva a dizájn és nem lehet swipe-al lapozni a képek között
  • 1:1 képarány. Hello, 2012 van. Back to the future helyett to the past?
  • nem lehet a külső SD kártyát megadni, csak a belső tárhelyre képes menteni a képeket
  • a normál kamera is használható, de macerás és abból is 1:1-et kell kivágni feltöltés előtt.
  • nem lehet letölteni a fotókat

Ha lehet egy tanácsom, használjátok egészséggel, jópofa alkalmazás ez, de legyetek észnél. Nem kell mindenre effektet húzni és ha valamit valóban szeretnél megörökíteni az utókornak, akkor ne használd. Se a képarány, se a képek mérete nem alkalmas erre. Első indításkor regisztrálni kell.

A MadBallnak pedig köszönet, hogy zenéjükkel támogatták a cikk megírását. Szükség volt rájuk, hiszen pont tegnap fakadtam ki twitteren az instagram mérhetetlenül káros hatásai ellen (szeretek fényképezni).

[video:http://www.youtube.com/watch?v=R_I_4X8AEhg]

(x) hirdetés
2012.04.03.

+