MojAndroid
(x) hirdetés

Újabb magyar appról hozott hírt a (drót-) posta. Ezúttal a Coctail Flow névre hallgató koktélkeverő alkalmazást vettem górcső alá, amely pár napja érhető csak el az Anroid Marketen, de máris 4,7 csillagon áll több ezer letöltéssel, a kommentek között pedig gyakorlatilag a koktél appok királyává avatták.

Bár nem vagyok egy koktélos arc (szerintem amiből koktélt lehet csinálni, azt tisztán is meg lehet inni), a Coctail Flow megfogott a gyönyörű felületével (az alkalmazás a WP7 platform egyik referencia app-ja), és végre meg tudtam nézni, hogy miből van minden idők egyik legjobb filmjének ikonikus koktélja, a White Russian.

A gyönyörű felületen kívül aztán, mint kiderült, az app kifejezetten hasznos funkciókkal rendelkezik az alap koktélrecepteken felül:

  • Random koktél funkció (Surprise me), ha nem tudod eldönteni mit szeretnél.
  • Kedvencek funkció, hogy akkor is emlékezz később a koktélra, ha különösen jól sikerült…
  • Bevásárlólista funkció: a program ital összeállításokat ajánl fel neked árazással, és természetesen a koktélokkal, amit belőlük keverni tudsz. Ha tematikus partira készülsz, ez a funkció jól jöhet.
  • Bárszekrény (Barstock) funkció: pipáld be, hogy milyen italok vannak otthon, és a rendszer automatikusan filtereli neked, hogy milyen koktélokat tudsz belőlük készíteni. (Most szólok: sör-viszki kombóból nem lehet koktélt keverni.)

Minden koktélról gyönyörű képet, hozzávalókat látsz, külön tabon pedig az elkészítés módját, egészen odáig, hogy milyen pohárban illik felszolgálni. Magamfajta geek-nek (sört üvegből, shotot kispohárból, minden mást viszkisből) nagyon hasznos tudás!

Az alkalmazás folyamatosan kapja a frissítéseket és a tematikus csomagokat (pl. karácsony, halloween), ezeket csomagtól függően ingyenes vagy fizetős csomagokban lehet letölteni az alapkészlet mellé.

A sok gyönyörű kép és a rengeteg koktélt tartalmazó alkalmazás ára a mérete: alaptelepítésben 25,9 MB – igaz, ezért cserébe nem igényel netkapcsolatot.

És végül: az ingyenes telefonos app mellett a Coctail Flow tabletre optimalizálva is elérhető a Marketen fizetős verzióban, külön csomagként.

Remélem, sokat hallunk és sok szép appot látunk a Distinction-ről a jövőben!

(x) hirdetés
2011.11.19.

+