MojAndroid
(x) hirdetés

Ma Zsófival ismerkedhettek meg, aki a hp.com-nak dolgozik, mint Online Marketing Projekt Menedzser. Ez annyit tesz, hogy Zsófiék csapata koordinálja a HP összes weboldalán futó kampányokat.

Szeretem, amit csinálok, mert a marketing, az informatika, a web design és a projektmenedzsment határterületén van, néha kis diplomáciával és geek-szelidítéssel fűszerezve.

Zsófiról elmondhatom még, hogy azon emberek közé tartozik, akiket egyrészt nagyon tisztelek, másrészt a jólelkű emberek közé sorolom és akkor még nem is említettem, hogy kétkeréken jár, szinte mindenhová. Amikor Anno segítséget kért a szakdolgozatához, azonnal igent mondtam és megígértem neki, hogy ha Android kerül a kezei közé, mindenképpen vele is interjút fogok készíteni. Most pedig elérkezett, az általam nagyon várt pillanat.

readya: Milyen készüléket használsz és milyet szeretnél használni?
Zsófi:
Nálunk a HTC Desire HD a standard céges telefon, ezért hozzám is egy olyat “vágtak”, örültem is neki nagyon. Szuper egy kütyü, mindent tud, amit kell, de nekem kicsit túl nagy, nehezen kezelhető és gyenge az aksi. A múltkor a szigeten a Te Samsungodat (a szerk.: S II) megfogva megértettem, megéreztem, mi a különbség, mennyi múlik a készülék kialakításán, súlyán, méretén stb. Szóval talán legközelebb egy Samsungom lesz, ha magamnak választhatok :) vagy valami Google-gyártmány, mert velük elfogult vagyok… majd meglátjuk…

readya: Mikor és hogyan ismerkedtél meg az Androiddal?
Zsófi:
A munkám során, többféleképpen is: egyrészt a hp.com-ban fejlesztünk kampányoldalakat mobilra is, érintőlegesen alkalmazásfejlesztésben is vettem már részt, másrészt pedig főleg informatikusokkal dolgozom, akik segítenek lépést tartani a info-tech rohanásban…(természetesen nálunk is van apple – és android-tábor is)
Ezen kívül, a marketing szakirányú másoddiplomámhoz készítendő szakdolgozatom témája szintén mobil web vs. alkalmazások lesz, merthogy nem csak technológiai, hanem marketingkommunikációs és fogyasztói elérési szempontból is nagyon hálás összehasonlítani a két megoldást.

readya: Van valami kedves történeted Androiddal kapcsolatban?
Zsófi:
Hmm, talán eldicsekedhetem, hogy külön bejáratú android karbantartóm van! Az egyik kollégám állította be nekem a kezdő alkalmazásokat és indított el a helyes használat útján, de azóta is, bármikor, ha segítség kell, nyugodtan fordulhatok hozzá. A legutóbb épp a hátoldal fedele volt egy picit elmozdulva, és amikor a szomszéd szobában lévő “szervizbe” bejelentkeztem, kollégám “mi sem természetesebb” mozdulattal előkapta a HTC-barkácskészletét (amolyan kis mini szerszámok mindenféle bütyköléshez) és visszatessékelte a rakoncátlan alkatrészt…na, akkor leesett az állam!

readya: Mik a kedvenc Android alkalmazásaid és mi az amit nem találsz a Marketen, de örülnél neki?
Zsófi:
Amiről nem tudok, az nem hiányzik. :) Elég sok alkalmazást letöltöttem, és elég sokat is használok. Amit mégsem, azt általában ajánlásra töltöttem le, de számomra nem hozott nagy előrelépést. A hasznos, mindennapokban segítő applikációkat szeretem, főleg a közösségi és kommunikációs célúakat. (Gtalk, Gmail, Naptár, Facebook, LinkedIn) A helymeghatározós appok is jók, igazán testre szabottak tudnak lenni. Most épp Foursquare-őrületben vagyok, mindenhol becsekkolok…(remélem , hamarosan elmúlik :)) Bár, te még nálam is betegebb vagy :) A másik új szerelmem a bankom alkalmazása, nagyon jól sikerült! A hír-appokat (fn.hu és hvg, cnn) is kiemelném és mivel mindenhova biciklivel megyek, természetesen a térképeket és a Locationst is használom, nem beszélve a Kétkerék-ről és a Cycle Trackingről. Programokat a Cirkán keresek, de azzal nem vagyok megelégedve. Színház és kiállítás-kereső valamint egy webszakácskönyv app-nak örülnék igazán, de a bringás – és a koncertkeresőkön is van mit fejleszteni.

readya: Munkád/hétköznapjaid során ki tudod használni az Android nyújtotta előnyöket?
Zsófi:
Maximálisan. Rendszeresen tesztelek hp oldalakat a neten, legutóbb egy web streaminges oldalt fejlesztettünk egy német nyomtatókampányhoz, ahol a HP ePrint alkalmazását lehetett élőben tapasztalni – izgalmas és kihívásokban gazdag projekt volt. :)
Magánemberként pedig már nem tudom, lehet-e még többet lógni a neten… Újabban hétvégente laptop-mentes időszakokat tartok, hogy ne sokalljak be, és azt hiszem, a mobilom nélkül nem nagyon bírnám ki.

readya: Mit vársz egy Android blogtól?
Zsófi:
Szeretem az alkalmazás- és készüléktesztjeiteket és a közvetlen, őszinte publicisztikát :)
Talán a pszichológiai és softosabb témákból szeretnék többet, nem kicsit önző módon a szakdolgozatom miatt is. Pl. Milyen telefonhasználók a magyarok? MI jellemzi az android használók fogyasztási szokásait? Alkalmazás életciklus-görbe stb.
Mondd csak, ez a terület érdekli a kedves bloggereket? :)
readya: Igen, érdekli. Szóval vevő lennék majd a szakdolgozatodra is. :)

Remélem érdekesnek találtátok az interjút. Hölgyeim, kalandra fel! Ha van kedvetek válaszolni pár kérdésre és nem bánjátok, ha megjelenik az oldalon, írjatok a blog címére (holgyek (@) androidportal.hu), kommentben vagy akár a Facebook oldalunkon. Csak két feltételünk van: Android készüléket használjatok és válaszoljatok a kérdésekre. :)

2011.08.22.

+