MojAndroid
(x) hirdetés

Kedves olvasók!

Hozzávetőlegesen egy hónapja vettem megy az LG Optimus 2x-emet, ki is hozta a telenoros futár a webshop vásárlástól számított 2 munkanapon belül, ezzel teljesen meg voltam elégedve. Doboza kissé nagynak tűnt első ránézésre, de nagyon igényes összetételű volt. Az első okosabb telefonomé is ekkora volt (2007-2008 körül iPhone 2G), de a 4-esé már jóval kisebb. Nem is tudtam, hogy miért adnak ekkorát, de őszintén, nem is érdekelt. Eddig az egész család iPhone-os volt, én kezdtem meg a sort, és én is törtem meg először. Túl zártnak éreztem a rendszert, olvastam az Android után nagyon sokat, mivel ez nagyon bejövős volt, úgy döntöttem, hogy váltok erre. Árban mindenképpen hasonló tudásút (vagy jobbat) akartam az iPhone 4-nél, mivel nagyjából 2-3 évente váltok telefont.

Nagyon sok telefontesztet elolvastam, már az egyik telefonhoz tartozó teszteket végigolvastam magyar és külföldi oldalakon, majd belenéztem a kommentekbe, hogy kinek mennyire jött be az adott készülék, a sorok között ‘rátaláltam’ egy újabb és újabb telefonra, majd azokról olvasgattam. Kb február óta foglalkoztam a legújabb telefonom kiválasztásával és május elejére lett meg a végleges döntésem.

Leginkább a Motorola Atrix 4G felé szemezgettem, nagyon tetszett a Tegra 2-es proci, már szinte rendeltem is egyet külföldről, amikor a magyar oldalakon (ugye az amerikain ez fel sem merül) világossá tették számomra, hogy Motorola support szinte nincs is jelen Mo-n. Ekkor egyből átpártoltam az LG Optimus 2x-re, amit szinte tökéletes telefonnak tartok, az akksi üzemidőt leszámítva. Itt több lehetőségem nem volt, megvettem a telefont.

Nem is tudom, hogy már kint volt-e, vagy csak érkezett a Galaxy S2, amiről tudni lehetett, hogy ütős telefon lesz, de engem nem hozott lázba az 1 helyett az 1.2 Ghz, főleg nagyobb képernyő árán. Ezt a képernyőt is elég nagynak tartom már, de legalább az iPhone-om, amit egy másik kártyámhoz használok, kicsinek tűnik. 

Ez a telefon nagyon vékony, legalábbis érzésre, nekem csak ez számít. Az eredeti fóliákat egy pár nap után eltávolítottam kivéve a képernyővédőt, hiszen én azzal teljesen meg voltam elégedve (házilag ilyen jól nem tudtam volna felbarkácsolni, pedig vettem 5 db-ot), illetve a hátulján a ‘with google’ feliratos sávról sem vettem le. Vásároltam hozzá egy tokot, amit folyamatosan rajta tartok, kicsit nehéz tőle benyomnia  power on/off gombot, de ki lehet bírni. 

A dobozban találtam egy fülest, töltőt, usb, hdmi kábelt, akksit. Miután feltöltöttem az akksiját a telefonnak, egyből elkezdtem nyomkodni, persze ahogy mindenki szokta az új telefonokkal. Ismerkedtem a rendeszerrel, inkább mint a telefonnal. Egy havi használat után azt tudnám mondani, hogy sikerült valamennyire kiismernem a kicsikét.

A HDMI kábelt időnként szoktam használni, leginkább filmek lejátszására a tévén, mivel otthon nincs o!play-hez hasonló szerkezetem. Csak feldobom a telefonra a filmet, leviszem kábellel együtt, és pöccre megy is minden a tévén, kivéve az .mkv formátum, mert azt sajnos nem szereti a telefon. Képet és hangot egyaránt visz a kábel, amit azért sejtettem, de akkor nyugodtam meg, amikor bebizonyosodott.

A telefon felbontása WVGA (ha jól emlékszem, de akinek van kedve utána járhat), ezzel el lehet lenni, de ha esetleg kézbe veszek egy olyan telefont, aminek kisebb és jobb a felbontása, irigykedem.

Egyelőre a gyári rommal használom, de már rootoltam, hogy felrakjam a hackelt kamera alkalmazást, amit félreértések miatt leszedtem (azt hittem az alkalmazás viccelődik, közben az sd kártyám nem volt jó). Az alap kamera alkalmazás egész jó, ami idegesítő, hogy nem jegyzi meg azt, ha beállítom a geotagging funkciót. Pedig egész érdekes lehetne visszanézni, hogy merrefelé fényképezgettem. Képeket kifejezetten jókat csinál (amatőr szinten, nekem jó képek), videó néha akadozik a lejátszásnál 1080p-ben, youtubera is felraktam egyet ( http://www.youtube.com/watch?v=–8pjfck0UI ) ezen talán látszik. Én személy szerint 720p-ben szoktam felvenni, mert a laptopomon úgysem férne ki a full hd sajnos, a saját videókat meg nem kell hatalmasan jó minőségben tárolnom, legalábbis nem ezzel tervezek mestervideókat készíteni.

Gyári rommal is elég gyors a készülék, néha azért akadozik, néha lefagy sajnos. Ilyenkor kiveszem az akksit, és újraindítom. Ez egész gyorsan megvan. A cikk után fogom felrakni a modaco 2.2 fr 19-et, elvileg gyorsan megy rajta. Vettem a telefonhoz pótakksit, ami nagyon hasznosnak bizonyult, mert a zsebemben mindig elfér, és attól sem kell félnem, hogy lemerül a telefon napközben. Az akksikhoz (2 db-ot vettem) járt akksitöltő is, így egyszerűbb tölteni is. Ha már lehetett olyat választottam, ami 1800 mAh-os, utángyártott, eddig bevállt. Ha nagyobb útra megyek, vagy nem tudom berakni este a telómat tölteni elviszem mind a három akksit, és nem félek semmitől.

Tetszik az android, tetszik a telefon, egyedüli problémám vele, hogy még nem adták rá ki hivatalosan a 2.3-at, amit nagyon várok. Cyanogenmod 7.1 RC1-et kiadták, nemsokára tesztelem azt is, remélem stabil lesz, és lehet használni a mindennapokban.

Tegra zone-ból letöltöttem egy-két játékot, jó minőségűek, de nem vagyok az a nagy játékos, tehát nekem nem számít. Videót nézek a telefonon, jó minőségben teszem fel, hogy amikor már nem tudom nézni a buszon, hazaérek, rádugom gyorsan a fullHD tévére és onnan tudom folytatni, ahol abbahagytam. A tegra proci gond nélkül beleteker bárhova, folytatja a lejátszást. A hangrendszereket talán 7.1-ig támogatja, nekem 5.1 van otthon, igazából azt sem szoktam kihasználni. A 2.3-as rendszer még jobban optimalizálva lesz a telefonra, ezért még lehet tőle gyorsulást várni, ami szép lesz. Mintha vennénk egy új telefont, legalábbis az ígéretek szerint. 

Azt hiszem megéri ezt a telefont megvenni, hiszen az ára nagyon impresszív, ezzel sok embert meg is tud győzni. A képernyője szép, hiszen IPS panel van benne, nekem tetszik.

Ennyi lett volna a személyes tapasztalataim összefoglalója, kommenteket, privát üzeneteket szívesen fogadok, igyekszem válszolni.

Ha nagyon androidos kérdést tennétek fel, akor azért részletezzétek, még új vagyok ezen a vizen, de igygekszem tartani a lépést.

(x) hirdetés
2011.07.09.

+