MojAndroid
(x) hirdetés

Az évnek az a szakasza van, amikor már lehetne síelni, de én még nem voltam. Ilyenkor hirtelen megnő az egy napra jutó megnézett sívideók száma, és néha a villamoson felkiáltok, hogy “síelni akarok!”. Esetleg a lépcsőházban telemark technikával fordulok, és úgy általában: nagyon vágyom a havas hegyek közé hol a tenger hupikék.

Ezért is kaptam fel a fejem erre a jó kis eszközre: a Recon Instruments sikeresen Androidot integrált egy síszemüvegbe. A megoldás lényege egy GPS-sel, bluetooth-szal kombinált mini LCD kijelző a szemüveg sarkában, ami telemetriai adatokat (sebesség, magasság, pozíció) közöl a kedves sporttárssal, valamint adatokat a telefonból: hívásokat, SMS-eket. Őszintén szólva ez szerintem csak kicsit veszélyesebb, mintha az autós GPS-t felragasztanád az orrod elé a szélvédőre – sízés közben nem gondolnám, hogy egy LCD kijelzőn kell lesni, hogy mennyivel és merre megyek. Vagy a síelésre koncentrálok, vagy a kijelzőre. (Hatványozottan így van ez a bejövő hívásokkal: síelés közben nem akarom látni, hogy bárki tudomást venne a létezésemről.) Úgyhogy pl. ha a kijelző nézegetése közben azt nézed, hogy hirtelen megnőtt a sebességed, de gyorsan csökken a tengerszint feletti magasságod, akkor tudd, hogy bementél a szakadékba.

Mindenesetre a cucc a hüttében biztosan cool (mekkora lehet vajon a pro-csajozási faktora?), és a Recon elérhetővé tett egy Uvex, Alpina és Briko szemüvegekkel kompatibilis snap-on változatot is. Szerencsére én nem hordok proper síszemüveget, és a sport-napszemüvegem is Adidas, úgyhogy nem áll fenn a veszélye annak, hogy be tudnék szerezni egy ilyet.

2011.01.07.

Ezeket már olvastad?

+