Quantcast
MojAndroid
(x) hirdetés

A kínai vállalat közelgő okostelefonja, a Xiaomi 14 már a hivatalos megjelenés előtt is nagy port kavart. Várhatóan idén októberben vagy novemberben debütál. A készülék 90W-os gyorstöltést hoz, ezt a funkciót a közelmúltbeli 3C minősítés is megerősítette.

A 3C tanúsítvány szerint a készülék az MDY-14-EC töltővel lesz felszerelve, amely 5-20V-os feszültségtartományban és 6,1-4,5A közötti áramerősségen 90W maximális teljesítményt támogat. Ez a töltő állítólag kompatibilis a “23127PN0CC” modellszámmal jelölt készülékkel. Ez az, ami megfelel a Xiaomi 14 szabványnak. Az akár 90W-os töltési teljesítmény most úgy tűnik, hogy a Xiaomi új szabványa a prémium készülékek számára.

Bár a 90 W-os töltési sebesség lenyűgöző, nem ez a leggyorsabb sebesség, amely a Xiaomi okostelefonok esetében elérhető. A különböző gyártási korlátozások miatt az ultragyors töltés nem minden modellhez megfelelő. Figyelemre méltó, hogy a Xiaomi 14 folytatja a márka kompakt kialakítású trendjét, hasonlóan elődjéhez, a Xiaomi 13-hoz. A régebbi modell 6,36 hüvelykes kijelzővel és 4500 mAh-s akkumulátorral rendelkezett, és 67W-os gyorstöltési funkcióval volt felszerelve.

Az egyik jellemző, amely továbbra is homályban marad, az a készülék akkumulátorának kapacitása. Tekintettel a telefon kompakt jellegére, valószínű, hogy a töltési sebesség meghatározásában szerepet játszhattak a térbeli kompromisszumok. A korábbi kompakt modelleknél a korlátozott belső hely befolyásolhatta a gyártó döntését, hogy a gyorsabb töltés helyett a 67W-os töltés mellett döntött.

Amíg a hivatalos leleplezésre várunk, a 90W-os töltési funkció újabb izgalmakat rejt magában. Emellett magasra teszi a lécet azzal kapcsolatban, hogy mit várhatunk a vállalat legújabb okostelefonjától.

(via)

2023.09.25.

+