Quantcast
MojAndroid
(x) hirdetés

Miután évekig érvelt az EU közös telefontöltőre irányuló törekvése ellen, az Apple idén végre áttér az USB-C-re. A Bloomberg munkatársa, Mark Gurman azt jósolja, hogy a szeptember 12-i eseményen mosolyogva fogják bemutatni a váltást, és a fogyasztók számára ezzel járó előnyökre fognak koncentrálni – de a színfalak mögött van némi aggodalom is.

A nyilvánvaló dolgok az MFi licencekből származó bevételek elvesztése, és a jelek szerint az Apple vezetői aggódnak a rajongók reakciójától, mint amikor először vezették be a Lightning portot (és eltávolították a bevált 30 tűs csatlakozót, amely mindenütt jelen volt számos tartozékon).

Van azonban más is – az Apple attól is tart, hogy ha a felhasználóknak olyan tartozékai is vannak, amelyek keresztkompatibilisek az Android telefonokkal, akkor nagyobb valószínűséggel váltanak Apple-ről, ha a kiegészítő termékekről beszélünk. Gurman az iMessage-t hozza fel példaként – az Apple bevezethetné az RCS-támogatást, és sokkal jobbá tehetné az iOS-Android közötti üzenetküldést, de akkor az emberek nem lennének annyira az iOS-hez láncolva, mint most.

Az Apple az új iPhone-ok mellé USB-C kábelt is mellékel, de az iPhone 12-től kezdve nem mellékelt töltőt a kiskereskedelmi csomaghoz. Az utolsó generáció, amelyhez töltőt mellékeltek, a 11-es volt, és az egy USB-A hálózati adapter volt (ugyanúgy, mint az előző generációk esetében). Tehát ha csak egy iPhone 11 és néhány AirPodsod van, akkor lehet, hogy nincs USB-C töltőd, amibe az új telefonodat csatlakoztathatnád. Az Apple bölcsen teszi, ha elegendő Lightning-to-USB-C adaptert kínál a fogyasztóknak, akik továbbra is használni szeretnék néhány régi tartozékukat.

Gurman arról is beszámol, hogy Cupertino a fém 3D nyomtatást vizsgálja, hogy felgyorsítsa a készülékházak gyártását. Ez amellett, hogy gyorsabb, fenntarthatóbb is lesz, mivel kevesebb anyagot pazarol – a jelenlegi burkolatokat tömör fémtömbökből marják ki, ami rengeteg hulladékanyagot termel.

Valószínűleg az Apple Watch Series 9 lesz az első termék, amelynél 3D nyomtatókat használnak majd, és a burkolatukat rozsdamentes acélból nyomtatják. Ha ez jól működik, akkor az Apple jövőre áttér a titániumra a Watch Ultra esetében. A titán természetesen az iPhone 15 Pro modellek burkolatának új anyaga, így egy kis léptékű siker lehetővé teheti, hogy az Apple a nagyobb készülékeinél (iPhone-ok, sőt iPadek) is átálljon a 3D nyomtatott alkatrészekre.

Ha már az iPadeknél tartunk, az Apple egy prémium Magic Keyboardon dolgozik a táblagépekhez, nagyobb trackpaddal és alumínium felső tokkal (hasonlóan a MacBookokhoz).

További részletek Mark Gurman hírlevelében olvashatók.

(via)

2023.09.05.

+