MojAndroid
(x) hirdetés

Mark Zuckerberg hivatalosan is bemutatta a Meta Quest 3 virtuális és vegyes valóság headsetet. Ez ősszel válik elérhetővé “minden olyan országban, ahol a Meta Quest jelenleg támogatott”, 499,99 dollárért.

A bejelentés időzítése furcsának tűnhet, tekintve, hogy hónapok választanak el minket a megjelenéstől, egészen addig, amíg eszünkbe nem jut, hogy jövő héten lesz az Apple WWDC, és a pletykák szerint a cég végre bemutatja a régóta várt headsetet ezen az eseményen.

A Meta Quest 3 nagyobb felbontású, mint a Quest 2, és “egy következő generációs Snapdragon chipset” hajtja, amely a Meta szerint “több mint kétszer akkora grafikus teljesítményt nyújt, mint a Quest 2 előző generációs Snapdragon GPU-ja”. A nagy felbontású színes vegyes valóság felhasználási esetekhez a teljes színátvitel is támogatott.

Az új headset “40%-kal vékonyabb optikai profillal” rendelkezik elődjéhez képest, és teljesen újratervezett Touch Plus vezérlőkkel érkezik. A nyomkövető technológia fejlődésének köszönhetően a külső nyomkövető gyűrűkre már nincs szükség, így a kontrollerek mostantól “a kezed természetesebb meghosszabbításának érződnek”. A Touch Pro-ban először látott TruTouch haptika is bekerült – és ha már itt tartunk, a Touch Pro kontrollereket a Quest 3-mal is használhatod, ha külön vásárolod meg őket.

A Quest 3 kompatibilis lesz a Quest 2 több mint 500 VR-játékot, alkalmazást és élményt tartalmazó katalógusával. Ha további információkra vagy kíváncsi a Quest 3-ról, a hivatalos weboldalon regisztrálhatsz.

Alternatívaként megvásárolhatod a Quest 2-t, amely június 4-től kezdődően 299,99 dollárba kerül a 128 GB-os SKU és 349,99 dollárba a 256 GB-os SKU. Egy közelgő szoftverfrissítés során pedig mind a Quest 2, mind a Quest Pro GPU-ja és CPU-ja frissülni fog. Ezt követően mindkettőnél akár 26%-os CPU-teljesítménynövekedést, a Quest 2 esetében akár 19%-os GPU sebességnövekedést, a Quest Pro esetében pedig 11%-kal gyorsabb GPU-t kap. A dinamikus felbontás-skálázás is érkezik mindkét régebbi modellhez.

A Quest 2 és a Pro a Quest 3 megjelenése után is kapható marad.

(via)

2023.06.02.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+