MojAndroid
(x) hirdetés

Még 2022 februárjában indult el az Amazon Appstore nyilvános bétaverziója a Windows 11-en. Eleinte a felhasználók csak körülbelül 50 androidos alkalmazáshoz, azonban bizonyos korlátozások feloldása után a felhasználók már több ezer Android apphoz férhetnek hozzá.

A Microsoft ma bejelentette, hogy változás jön az Amazon Appstore-on a Windows 11-en. A vállalat mostantól bármely fejlesztőnek, aki rendelkezik Amazon Appstore Developer fiókkal, lehetővé teszi, hogy alkalmazást nyújtson be Windows 11-es terjesztésre. Ennek megfelelően a Windows 11 felhasználók valószínűleg jelentős mennyiségű letölthető Android-alkalmazást láthatnak majd.

Mint korábban említettük, amikor az alkalmazásbolt elérhetővé vált a nyilvánosság számára, mindössze körülbelül 50 olyan Android-alkalmazás volt, amely kompatibilis volt a Windows 11-gyel. Később a Microsoft ezt a számot több mint 20 000 appra emelte. Jelenleg az Amazon Appstore állítólag több mint 50 000 Android-alkalmazást tartalmaz, de ezek nem lesznek azonnal elérhetőek.

Mielőtt ezek készen állnának a Windowson való futtatásra, a fejlesztőknek be kell küldeniük alkalmazásaikat tesztelésre. A folyamat megkönnyítése érdekében a Microsoft útmutatókat bocsátott rendelkezésre arról, hogyan tehetik kompatibilissé alkalmazásaikat a Windows Subsystem for Android (WSA) rendszerrel. Ezek az útmutatók az ablakok átméretezésére és a natív leképezésre összpontosítanak, hogy alkalmazkodjanak a különböző formátumokhoz.

Jelenleg az Amazon Appstore kilenc piac 31 országában érhető el. Ezek közé tartozik az Egyesült Államok, Japán, az Egyesült Királyság, Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Kanada, Ausztrália és Németország. A Microsoft azt is bejelentette, hogy a Microsoft Store felhasználói mostantól mesterséges intelligencia által generált véleményösszefoglalókat kapnak, amelyek összefoglalják a vásárlói értékeléseket és kiemelik a legfontosabb részleteket.

(via)

2023.05.24.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+