MojAndroid
(x) hirdetés

A Nothing Phone (2), a Nothing Phone (1) várva várt utódját a vállalat idén nyárra ígérte. Néhány specifikációja már kiszivárgott, többek között a 120 Hz-es AMOLED képernyő, akár 12 GB RAM, 256 GB tárhely és 5000 mAh-s akkumulátor. Most a Nothing Phone (2) puzzle egy újabb darabja került elő egy Geekbench listán keresztül.

Szigorúan véve a Phone (2) konfigurációja nem éppen titok. A Qualcomm véletlenül megerősítette, hogy a készülék egy Snapdragon 8-as sorozatú chipsetet fog tartalmazni egy mostanra törölt Tweet-en keresztül. A fent említett Geekbench listázás lényegében megerősíti az említett spekulációt, az okostelefon 1,253 és 3,833 pontot ért el az egy- és többmagos tesztekben. Ez az alaplap nevével (Walt) és a 12 GB memóriával együtt megerősíti, hogy ez egy Snapdragon 8+ Gen 1. generációs készülék.

Fontos megjegyezni, hogy a Nothing Phone (2) Snapdragon 8+ Gen 1 SoC-je a szokásosnál alacsonyabb órajelen üzemel, a Cortex-X3-as órajel 3,0 GHz (szemben a 3,2 GHz-cel). A többi Cortex-A710 és Cortex-A510 klaszterek érintetlenek, bár ez mindig is ugyanaz maradt mindkét terméknél. Ezért joggal feltételezhetjük, hogy a szóban forgó SoC egy Snapdragon 8 Gen 1-ről van szó.

Nem valószínű azonban, hogy a Nothing Phone (2) a Samsung által gyártott Snapdragon 8 Gen 1-et fogja használni az objektíve jobb utóddal szemben. Valószínűleg egy alacsonyabb árfekvésű Snapdragon 8+ Gen 1 változatról van szó, nerved clockokkal, ami nem feltétlenül rossz, hiszen így a Nothing megspórolhat néhány dollárt, és (remélhetőleg) a megtakarítást átadhatja a vásárlóknak.

(via)

2023.05.18.

+