MojAndroid
(x) hirdetés

A Google I/O 2023 alkalmával a Google bejelentette a Google Maps Immersive View funkciójának bővítését, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egy útvonal minden egyes szegmensét vizualizálják, mielőtt az útra vállalkoznának.

Az Immersive View funkciót tavaly jelentette be a keresőóriás a Google Maps számára. A funkció mesterséges intelligenciát és számítógépes látást használ a Street View és légi felvételek milliárdjainak egyesítéséhez, hogy létrehozza a világ digitális modelljét. Idén a Google ezt a funkciót az Immersive View funkcióra is kiterjeszti az útvonalakra, így a mesterséges intelligencia varázslatát a kiválasztott útvonalra is átülteti.

Az Immersive View for routes segítségével a felhasználók többdimenziós élményt kapnak, amikor útbaigazítást kérnek. Előnézetben megtekinthetik a kerékpársávokat, járdákat és kereszteződéseket, és még a kijelölt parkolóhelyeket is segíthet megtalálni az út mentén. A Google időjárási információkkal is kiegészíti a szolgáltatást, így megjeleníthetjük, hogyan változik a levegő minősége és az időjárás az adott útvonalon a nap folyamán.

A Google még egy lépéssel tovább megy. Az Immersive View for routes a korábbi vezetési trendek mesterséges intelligencia alkalmazásával azt is szimulálja, hogy egy adott időpontban hány autó lehet az úton.

Az Immersive View for routes a következő hónapokban Amszterdamban, Berlinben, Dublinban, Firenzében, Las Vegasban, Londonban, Los Angelesben, New Yorkban, Miamiban, Párizsban, Seattle-ben, San Franciscóban, San Joséban, Tokióban és Velencében kerül bevezetésre.

(via)

2023.05.15.

+