MojAndroid
(x) hirdetés

Még februárban a Google bemutatta a régóta várt Android 14 operációs rendszer előzetesét. Bár ez csak egy előzetes volt a fejlesztői környezetből, ez a hír sok Android-rajongót izgatottá tett. A Gizmochina portál információi szerint az amerikai óriáscég közzétette az új rendszer béta verzióját a Xiaomi kiválasztott készülékeihez.

Az Android 14 béta tesztelése

Az új Android 14 hivatalos bemutatóját valószínűleg a jövő héten láthatjuk majd a Google I/O 2023 rendezvény online közvetítésében. A Xiaomi már az Android korábbi verzióinak tesztelésekor is részt vett a béta tesztprogramokban. A Google úgy döntött, hogy az új Android 14 operációs rendszer bétatesztelésénél is megtartja ezt a hagyományt.

Ennek a hírnek biztosan örülni fognak a Xiaomi 13, Xiaomi 13 Pro, Xiaomi Pad 6 és Xiaomi Pad 6 Pro tulajdonosok, akik elsőként tesztelhetik az újdonságot. A béta tesztelés április 25-től érhető el ezeken a készülékeken.

A hátránya az, hogy a béta rendszerhez persze nem mindenki férhet majd hozzá, hiszen azt elsőkörben egy zárt csoportnak teszik elérhetővé. A legtöbb esetben ők hivatalos tesztelők, akiket kifejezetten a rendszer tesztelésére választanak ki és alkalmaznak.

A tesztelésre való további regisztráció valószínűleg a bevezetés után lesz elérhető. Hacsak a helyzet nem változik, ennek a következő héten kellene megtörténnie. A Google I/O 2023 alkalmával valószínűleg más cégek is bejelentik, hogy az Android 14 bétaverziója elérhetővé válik a készülékeiken.

A bevezetés után a legtöbb vállalat már nem kéri a felhasználóktól a regisztrációt a rendszer teszteléséhez, hanem ezt a verziót közzéteszi a weboldalukon, ahol minden érdeklődő ingyenesen letöltheti és telepítheti azt. Az új Android 14 stabil változatát azonban valószínűleg csak valamikor augusztusban láthatjuk majd.

(via)

2023.05.04.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+