MojAndroid
(x) hirdetés

Ha a Samsung SmartThingset használsz az okosotthon vezérléshez, akkor az egyik régi telefonod is használhatod a rendszer érzékelőjeként. A Samsung Upcycle nevű alkalmazás segítségével a felhasználók egy régebbi Galaxy telefont fényérzékelővé, hangérzékelővé vagy akár mindkettővé is alakíthatnak. Ahhoz, hogy egy Samsung telefont upcycling érzékelőként állíthassuk be, 2018-as vagy újabb Galaxy okostelefonra lesz szükségünk, esetünkben ez a Galaxy S9. A használathoz a SmartThings és a legújabb szoftverfrissítések telepítése szükséges.

Így alakítsd át régi Galaxy-dat okosérzékelővé a Samsung SmartThings segítségével

1. Nyisd meg a SmartThings alkalmazást a jelenlegi Samsung telefonodon.

2. Koppints a képernyő jobb alsó részén található Menüre.

3. Koppintson a Labs elemre.

4. Koppintson a Galaxy Upcycle menüpontra.

5. Tekintsd meg az utasításokat, és koppints a következőre.

6. Szkenneld be a QR-kódot azon a régi Galaxy telefonon, amelyet érzékelőként szeretnél használni. A QR-kódokat az alapértelmezett kamera alkalmazással is beolvashatod. Megnyílik a Galaxy Store alkalmazás, amely lehetővé teszi a Galaxy Upcycle alkalmazás letöltését.

Ne feledd, a Galaxy Upcycle csak Galaxy S9, Galaxy Note 9 vagy újabb Samsung telefonokkal működik.

6. Nyisd meg a Galaxy Upcycle alkalmazást.

7. Válasszd a Start lehetőséget, és hagyd jóvá a mikrofonhasználat engedélyeit.

A következő menüben új eszközöket lehet hozzáadni. Döntsd el, hogy régi telefonod fényérzékelőként, hangérzékelőként vagy mindkettőként szeretnéd használni.

8. Válasszd ki a használni kívánt érzékelőket.

9. Nyugtázd, hogy a szenzorok adatait a SmartThings adatvédelmi szabályzatának megfelelően fogják feldolgozni, és koppints a folytatásra. A linkre koppintva elolvashatod az aktuális adatvédelmi szabályzatot, ha még nem tetted meg eddig (és valóban érdekel)

10. Válasszd ki az új érzékelők helyét és helyiségét.

A következő oldalon láthatod, hogy mit érzékelnek az érzékelők. Arra is emlékeztetni fog az app, hogy a telefont be kell dugni a konnektorba, és az akkumulátor védelme érdekében csak 35%-ra töltődik fel. Az érzékelőket egyenként is ki lehet kapcsolni.

Visszatérve az elsődleges telefonra, a két új érzékelő megjelenik a SmartThings alkalmazásban az eszközök oldalon. Ezen az oldalon be- vagy kikapcsolhatod őket, és az egyes érzékelőkhöz érve részletes idővonalat láthatsz. Néhány további beállítás is elérhető innen, amelyek lehetővé teszik az érzékenység és az értesítési beállítások módosítását.

A hangérzékelő beállításainál számos felismert hangról kaphatunk értesítést.

  • Babasírás
  • Kutyaugatás
  • Macska nyávogás
  • Üvegtörés
  • Kopogás az ajtón
  • Sziréna
  • Ujj csettintés
  • Horkolás

A fényérzékelő sokkal egyszerűbb, a fényerősség szintjei a szoba fényerejétől függően 1-től 7-ig terjedő skálán jelennek meg. Ez az információ felhasználható a rutinokban, például a világítás bekapcsolására, amikor besötétedik.

Készen állsz megszabadulni régi telefonodtól?

Bár a Galaxy Upcycle jó módja annak, hogy egy régi telefont hasznosítani lehessen, nem biztos, hogy ez a legjobb módja a régi hardver felhasználásának. Az is előfordulhat, hogy vannak olyan régebbi készülékeid, amelyek nem felelnek meg a Galaxy Upcycle minimális követelményeinek. Régi telefonunkat érdemes újrahasznosítani vagy elajándékozni ahelyett, hogy a szemétbe dobnánk, és még a régi telefon tokjának újrafelhasználására is találhatunk módot.

(via)

2023.04.25.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+