MojAndroid
(x) hirdetés

Április 21-én, jövő héten pénteken végleg leállítják a magyar fejlesztésű Volteum nevű mobilakalmazást – vette észre a Media1.hu a cég honlapján lévő felhívást. Mint írják, a döntést alapos mérlegelés után hozták meg. Az alkalmazás nem tűnik el a telefonokról, de az útvonaltervező funkcióját már nem lehet rajta használni, tehát sok értelme nem marad meghagyni.

A Volteum még 2019-ben megnyerte az MVM Edison startup versenyét az ötletével, hogy alkalmazással segítse az elektromos autóval rendelkezők közlekedését: az útvonaltervezés úgy volt beállítva, hogy az e-autós töltőhelyeket is érintse, illetve optimalizált a töltési költségekre és töltési időkre is, így segítve a zöldrendszámosokat a minél gyorsabb és olcsóbb töltésekben.

2021-ben még az Auchannal is együttműködött az appot fejlesztő cég, de díjat kapott az RGB Creative Design Awardon is a legerősebb időszakában több mint 7.000 felhasználóval büszkélkedett Volteum.

A csapat jelenleg főleg cégeknek segít flottájuk elektromosításában és az elektromos járművek működtetésében, és mint írják, ez a fókuszváltás messzire vitte őket az applikációtól. Jelenleg új projekteken is dolgoznak, amikről részleteket nem árultak el azon túl, hogy nagyon innovatívak lesznek.

Egy jó alternatíva a Volteum utánra

A Media1 azoknak az e-autósoknak, akik eddig a Volteumot használták, az ABRP (Abetterrouteplanner) nevű appot javasolja, mellyel ugyancsak az e-autók töltési idejét és költségét is figyelembe véve tervezhetők meg a legjobb útvonalak.

(via)

2023.04.19.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+