MojAndroid
(x) hirdetés

A GizmoChina jelentése szerint a 300 W-os ultragyors töltés hamarosan valósággá válik, a Xiaomi már a saját készülékein teszteli a technológiát.

A tesztelt Redmi Note 12 Pro+ akkumulátorának kapacitása 4100 mAh. A kísérlet során a mérnököknek sikerült megmérniük, hogy mennyi idő alatt töltődött fel az akkumulátor 0%-ról 50%-ra. Ez az idő két perc és 11 másodpercig tartott. További közel három perc elteltével az okostelefon akkumulátora már elérte a 100%-ot.

A töltés egy egyedi adapterrel fog működni, amely 43%-kal nagyobb teljesítményt ad le, így 2,31 W/cm³ teljesítménysűrűséget ér el. A számos védelmi funkció ellenére az adapter mérete ugyanaz marad, mint a 210 W-os változaté. A teljes töltési koncepció egy 6:2 arányú, testre szabott töltőszivattyú-chipet tartalmaz, amely 98%-os maximális átalakítási hatékonysággal rendelkezik. Ez megakadályozza a töltés közbeni felesleges túlmelegedést.

A vállalat valószínűleg a közeljövőben kezdi el beépíteni ezt az innovatív új funkciót a készülékeibe. A pontos dátum, hogy a Xiaomi mikor kezdi el használni ezt a technológiát, még nem ismert, de feltételezzük, hogy hamarosan.

(via)

2023.03.28.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+