MojAndroid
(x) hirdetés

A Google folyamatosan azon dolgozik, hogy a Google Play felhasználói élményét javítsa. Ezek egyike lehet az eszközök és alkalmazások szinkronizálása. Az AndroidPolice további információkat tett közzé a készülő funkcióval kapcsolatban.

Hogyan működik a közelgő funkció a Google Play esetében?

A Twitteren több felhasználó is közzétett bejegyzéseket az új funkcióról kiszivárgott képernyőképekkel. Az “Alkalmazások szinkronizálása eszközökkel” funkció révén lehetőség van arra, hogy az elsődleges okostelefonunkat más eszközökkel párosítsuk. Az eszközök szinkronizálása a képernyő jobb felső sarkában található menübe váltva végezhető el. A funkció megnyitása után a felhasználónak megjelenik az összes olyan eszköz, amelyre a Google-fiókján keresztül be van jelentkezve.

Hátránya, hogy a funkció csak akkor indul el, ha új alkalmazásokat telepítünk. Minden más, a szinkronizálás megkezdése előtt már telepített alkalmazást külön kell letölteni a többi eszközre.

A szinkronizálásnak a WearOS-képes kiegészítőkön is működik, persze csak akkor, ha az alkalmazás az adott operációs rendszeren is támogatott. Az apró hiányosságok ellenére ez a funkció hasznos lehet sok olyan felhasználó számára, akik aktívan használnak két vagy több eszközt.

Ha telepítettük az alkalmazást, továbbra is be kell jelentkeznünk a többi eszközön, de a szinkronizálással így is sok időt takaríthatunk meg. A Google nemrég egy újabb frissítést adott a Google Playhez, amely az instabil és nem optimalizált alkalmazásokra figyelmezteti a felhasználókat. Ha érdekelnek az új funkciók, mindenképpen javasoljuk, hogy rendszeresen tartsd szemmel okostelefonod rendszerfrissítéseit.

(via)

2023.03.23.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+