MojAndroid
(x) hirdetés

A Samsung okostelefonjai évről évre vezetik az eladási listákat, és jól teljesítenek a teszteken is. A Samsung egyértelműen olyan minőségi okostelefonokat gyárt, amelyek elnyerhetik leendő tulajdonosaik szívét. Bár most a szerintünk legjobb Samsung okostelefonokat választottuk ki, ez nem jelenti azt, hogy csak az 1000 eurós árcédulával kezdődő rendelkező modellek kaphatnának itt helyet.

A legjobb Samsung okostelefonok 2023-ra

Egy nagyszerű okostelefonnak nem kell mindig a legdrágábbnak lennie, a legjobbak többféle árkategóriában is megtalálhatók. Hasonló a helyzet akkor is, amikor a legjobb Samsung okostelefonokat nézzük. Azt azonban be kell látnunk, hogy a drágább darabok még mindig dominálnak. Szerencsére mentőövek lehetnek a szolgáltatók ajánlatai, ahol egy átalánydíjas csomag keretében akár prémium kategóriás okostelefonokhoz is hozzájuthatunk elfogadható összegért.

Samsung Galaxy S23 sorozat

Nem meglepő, hogy a legjobb telefonok az aktuális év zászlóshajói. A Samsung Galaxy S23 sorozatot hivatalosan 2023. február 1-jén mutatták be, és három modellből áll. A legjobb a Samsung Galaxy S23 Ultra, amely 200 MP-es kamerával, beépített S Pen tollal, csúcskategóriás kijelzővel és 5000 mAh-s akkumulátorral büszkélkedhet. Mindhárom okostelefon vízálló, Corning Gorilla Glass Victus 2 üveggel borított, és akár 4 Android-frissítést és 5 évnyi biztonsági frissítést kaphatunk hozzá.

Samsung Galaxy Z Fold4

A kompromisszumok nélküli összecsukható okostelefon legújabb generációja, amely ismét számos fontos fejlesztést hozott. A Samsung továbbra is az egyetlen gyártó, amely IPX8-as vízállósággal büszkélkedhet ebben a szegmensben, az új modell nagyobb kijelzővel érkezik a hasonló méret megtartása mellett (a kereteket csökkentették), valamint új szoftveres finomításokkal rendelkezik. A teljesítményről a Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 lapkakészlet gondoskodik, amely rendkívül nagy teljesítményű és továbbfejlesztett hőkezeléssel rendelkezik, így a vele felszerelt okostelefonok kevésbé melegszenek fel. Van még 12 GB RAM és 4400 mAh kapacitású akkumulátor gyorstöltéssel. Még vezeték nélküli és fordított vezeték nélküli töltési lehetőség is.

A kamerák is jelentősen fejlődtek. Az újdonság továbbfejlesztett 50 MP-es fő szenzort kapott, pontosan ugyanazt, amit a Galaxy S22 sorozatú okostelefonok is kínálnak. Szintén új a teleobjektív, amely ezúttal akár háromszoros veszteségmentes zoomolásra is képes.

Samsung Galaxy Z Flip4

Kellemesen kompakt és vonzó csukott állapotban, egy elfogadható méretű külső kijelzővel. Kinyitva teljes értékű okostelefon, nagy kijelzővel és egy jó méretű akkumulátorral, amely garantálja a jobb üzemidőt. És pontosan erre volt szüksége ennek a sorozatnak. Az új Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 chipset, amelyet 8 GB RAM egészít ki, szintén hosszabb élettartamot biztosít. Természetesen a dupla tizenkét megapixeles kamera sem maradhat el, remek éjszakai felvételekkel. Természetesen a 25 W-os gyorstöltés, valamint a vezeték nélküli töltés és a fordított vezeték nélküli töltés is elérhető.

Samsung Galaxy S22 Ultra

A tavalyi Galaxy S sorozat legjobb, legjobban felszerelt és legdrágább modellje, számos előnnyel. Kijelzője 3088 x 1440 pixeles felbontású, oldalt ívelt, változó képfrissítési frekvenciával és 1750 nits maximális fényerővel rendelkezik. Az 5000 mAh kapacitású akkumulátor akár 45 W-os teljesítménnyel is tölthető, de vezeték nélküli töltés vagy fordított vezeték nélküli töltés is elérhető. A teljesítményről az Exynos 2200 processzor gondoskodik, az okostelefon pedig 8 vagy 12 GB RAM-mal kapható.

A fő kamera nagy felbontású, 108 megapixeles és optikai képstabilizátorral rendelkezik. Az ultraszéles látószögű ismét képes fókuszálni, így szép makrófelvételeket készíthetsz vele. Van még egy 3x-os optikai zoommal rendelkező teleobjektív és egy periszkópos érzékelő, amely optikailag 10x-ig zoomol.

✅ Előnyök

  • A Note sorozat teljes értékű utódja
  • Csúcskategóriás kijelző
  • Nagyon jó akkumulátor-üzemidő
  • Hosszú szoftveres támogatás
  • Nagyszerű kamerák és videók
  • S Pen és képességei
  • Kiváló minőségű matt felület

❌ Hátrányok

  • Nem támogatja a memóriakártyákat
  • Bekerülhet a por a kamera érzékelői közé
  • 45 W-os töltőnek nincs értelme
  • Viszonylagosan magas ár

Samsung Galaxy S22+

A 2022-es Galaxy széria középkategóriás modellje. Minőségi felépítést, vízállóságot és nagyon szép kijelzőt kínál. Ez utóbbi egy Dynamic AMOLED 2x típus, amely akár 120 Hz-ig változtatható képfrissítési frekvenciával, 6,6 hüvelykes képátlóval és 2340 x 1080 pixeles felbontással rendelkezik. A telefonon Android 12 operációs rendszer és a One UI 4 fut. A teljesítményről egy Exynos 2200 processzor gondoskodik, AMD grafikával. A fő kamera felbontása 50 megapixeles, emellett egy 10 MP-es teleobjektív háromszoros optikai zoommal és egy 12 MP-es ultraszéles látószögű objektívvel rendelkezik. Az akkumulátor kapacitása 4500 mAh, és nem hiányzik a 45 W-os gyorstöltés sem, de töltő nem jár hozzá. A vezeték nélküli töltés és a fordított vezeték nélküli töltés is tetszeni fog.

✅ Előnyök

  • Vonzó kialakítás
  • Nagyon szép kijelző
  • Nagy teljesítmény
  • 45 W-os töltés
  • Hosszú szoftveres támogatás
  • Teljes felszereltség, gyakorlatilag semmi sem hiányzik

❌ Hátrányok

  • Nincs microSD foglalat
  • Magas ár
  • Az akkumulátor élettartama nem győzött meg
  • Az Exynos változat teljesítménye valamivel gyengébb, mint a Snapdragoné

Samsung Galaxy S22

Az ideális zászlóshajó azok számára, akik teljes körű funkciókat igényelnek, de szeretik a kompaktabb méretet. Ez az okostelefon gyakorlatilag megegyezik nagyobb testvérével, csak néhány paraméterében különbözik. A maximális töltési teljesítmény 25 W, az akkumulátor pedig 3700 mAh kapacitást kínál. Fotós képességeit tekintve pontosan ugyanaz, a teljesítmény és a feldolgozás is megegyezik. A kijelző felbontása és frissítési frekvenciája azonos, de maga a kijelző kisebb, képátlója 6,1 hüvelyk.

Samsung Galaxy S21 FE

Egy okostelefon, amely később jött a piacra, mint vártuk, de nagyszerű funkciókat kínál. Qualcomm Snapdragon 888 processzor hajtja meg, és különösen nagyszerű a kijelző, amelynek átlója 6,4″, frissítési frekvenciája 120 Hz és felbontása 2400 x 1080 pixel. A Samsung Galaxy S21 FE 6 vagy 8 GB RAM-ot kínál, a tárhely mérete 128 vagy 256 GB lehet. Memóriakártya-támogatás nincs, ahogy töltőadapter sem található a csomagban. Ami viszont nem hiányzik, az a vízállóság (IP68), a vezeték nélküli töltés és a fordított vezeték nélküli töltés.

A Samsung Galaxy S21 FE hátlapján három kamera található, amelyek biztosan nem okoznak csalódást. A 12 megapixeles főérzékelőt egy 12 megapixeles, 123 fokos látószögű ultraszéles látószögű objektív egészíti ki, az utolsó pedig egy háromszoros optikai zoommal, optikai képstabilizátorral és 8 megapixeles felbontással rendelkező teleobjektív.

Az akkumulátor kapacitása 4500 mAh, kábellel tölthető, maximális teljesítménye 25 W. Sztereó hangszórók is vannak, és a készülék Android 12 operációs rendszert futtat One UI 4 felépítéssel. A hosszú szoftvertámogatás is örömteli, a Galaxy S21 FE várhatóan a jövőben Android 13, 14 és 15 frissítést is kap.

✅ Előnyök

  • Nagyon jó kamera
  • Android 12 és hosszú támogatási ciklus
  • Nagyon szép kijelző

❌ Hátrányok

  • Műanyag szerkezet
  • Hiányzik a memóriakártya foglalat
  • Csomagolás töltő nélkül

Samsung Galaxy S21 5G

Az alapmodell a Samsung Galaxy S21 5G, amely egy lapos, 6,2 hüvelykes Dynamic AMOLED 2X kijelzőt kínál 120 Hz-es dinamikus frissítési frekvenciával (dinamikus tartomány 10 és 120 Hz között) és 2400 x 1080 pixeles felbontással, kiváló minőségű kamerákkal, illetve az új, nagy teljesítményű Exynos 2100 processzorral. A készülék 8 GB RAM-mal és 128 vagy 256 GB belső tárhellyel érkezik. A választásnál azonban vigyázni kell, mert a tárhely már nem bővíthető memóriakártyákkal.

A fő kamera 12 megapixeles felbontást, optikai képstabilizátort és f/1,8-as rekeszértéket kapott. Ez megegyezik a Galaxy S20 és S20+ kamerájával, de jobb szoftverrel és számítási kapacitással rendelkezik az utómunkához. Az ultraszéles látószögű objektív 120 fokos látószöget kínál, de a drágább Galaxy S21 Ultrához képest hiányzik az autofókusz.

Ami a zoomolást illeti, a Samsung Galaxy S21 5G 64 megapixeles érzékelőre támaszkodik, amely háromszoros veszteségmentes zoommal rendelkezik. A rekesznyílása f/2.0, és optikai képstabilizátorral rendelkezik. Az előlapon egy 10 megapixeles szelfi szenzort találunk f/2.2 rekeszértékkel és autofókusszal.

Az akkumulátor 4000 mAh kapacitással büszkélkedhet. Az okostelefont kábelen keresztül maximum 25 W-os, vezeték nélkül pedig 15 W-os teljesítménnyel lehet tölteni. Van fordított vezeték nélküli töltés is.

✅ Előnyök

  • Gyönyörű kijelző nagy fényerővel és nagyszerű színekkel
  • 5 nm-es processzor és nagy teljesítmény
  • Kiváló minőségű sztereó hangszórók
  • Nagyszerű ujjlenyomat-érzékelő
  • Kiváló minőségű kamerák

❌ Hátrányok

  • Műanyag hátlap
  • Az ultraszéles látószögű lencse nem tud fókuszálni
  • Gyenge videostabilizálás éjszaka
  • Átlagos akkumulátor-üzemidő
  • Nincs mellékelt töltő

Samsung Galaxy S21+ 5G

A Samsung Galaxy S21+ 5G alapvetően az alap “S21” nagyobb testvére. Majdnem ugyanazokat a paramétereket kínálja, a különbségek e tekintetben minimálisak. Ezek a méretek és a súly, a kijelző mérete, amely 6,7″-re nőtt, valamint az akkumulátor kapacitása – 4000 mAh helyett 4800 mAh. Egy másik fontos különbség az üveg hátlap az alap Galaxy S21-en található műanyag helyett.

A Samsung Galaxy S21+ tehát lapos, 6,7″-es Dynamic AMOLED 2X kijelzővel rendelkezik, 120 Hz-es frissítési frekvenciával (10 és 120 Hz közötti dinamikatartomány), kiváló minőségű kamerákkal és Exynos 2100 processzorral. Természetesen 5G hálózati támogatás is jár hozzá. A készülék 8 GB RAM-mal és 128 vagy 256 GB belső tárhellyel érkezik. Memóriakártyát nem lehet behelyezni.

A fő kamera 12 megapixeles, optikai képstabilizátorral és f/1,8-as rekeszértékkel rendelkezik. Ez megegyezik a Galaxy S20 és S20+ kamerájával. Az ultraszéles látószögű objektív 120 fokos látószöget kínál, és az új Galaxy S21 Ultra-hoz képest hiányzik belőle az autofókusz. Ami a zoomolást illeti, a telefon 64 megapixeles érzékelőre támaszkodik, amely háromszoros veszteségmentes zoomot kínál, de optikai zoomot nem. A rekesznyílása f/2.0 és optikai képstabilizátorral rendelkezik. Az előlapon egy 10 megapixeles szelfi szenzort találunk f/2.2 rekeszértékkel és autofókusszal. A fotófelszereltség megegyezik a kisebb Galaxy S21-gyel.

Az akkumulátor 4800 mAh kapacitással büszkélkedhet. Az okostelefont kábelen keresztül maximum 25W-os, vezeték nélkül pedig 15W-os teljesítménnyel lehet tölteni. A fordított vezeték nélküli töltés is elérhető. Vigyázni kell, mert a mobil töltő nélkül érkezik a csomagban.

✅ Előnyök

  • Minőségi kivitelezés
  • Kiváló hangszórók
  • Minőségi kamerák és videó
  • Megbízható és gyors ujjlenyomat-olvasó
  • Nagyon szép kijelző

❌ Hátrányok

  • Az ultraszéles látószögű lencse nem tud fókuszálni
  • Hiányzik a töltő a csomagban

Samsung Galaxy S21 Ultra 5G

A Galaxy S21 sorozat legjobban felszerelt tagja, a Samsung Galaxy S21 Ultra az S21 5G és S21+ 5G pároshoz képest 3200 x 1440 pixeles kijelzőt, nagyobb akkumulátorkapacitást, több RAM-ot, több tárhelyet és – ami a legfontosabb – S Pen támogatást kínál.

A középpontban ismét az 5 nm-es Exynos 2100 processzor áll, amely állítólag 30 százalékkal nagyobb teljesítményt nyújt elődjénél, és integrált 5G modemmel rendelkezik. Az újdonság emellett egy igen tisztességes adag RAM-ot is kínál majd. Választhatunk 12 GB vagy 16 GB RAM-mal rendelkező változatok közül. A tárhely esetében az alap 128 GB-os, de választható 256 GB-os és 512 GB-os is az igényesebbek számára. Annak ellenére, hogy Ultra névvel ellátott modellről van szó, a memóriakártya-támogatás itt is hiányzik.

A Galaxy S21 Ultra 6,8″-es Dynamic AMOLED kijelzőt kap, 3200 x 1440 pixeles felbontással és 120 Hz-es frissítési frekvenciával, amely dinamikusan tud váltani 10 és 120 Hz között. A fő szenzor ismét 108 megapixeles felbontást kínál majd, és az elődhöz képest lézeres fókuszálás is bekerült. A szenzorból nem hiányzik az optikai képstabilizátor, a rekesznyílása f/1,8. Új az ultraszéles látószögű objektív. Az autofókusz is bekerült, de a látószög 123 fokról 120 fokra csökkent. Nagyon szép makrófotókra számíthatunk. Az érzékelő felbontása 12 megapixel, a rekeszérték pedig f/2,2. Két speciális objektív létezik. Az egyik klasszikus teleobjektív háromszoros optikai zoommal, optikai képstabilizátorral, 10 megapixeles felbontással és f/2,4 rekeszértékkel. A második teleobjektív akár tízszeres optikai zoomolásra is képes. Felbontása 10 megapixeles, optikai képstabilizátorral és f/4,9-es rekesszel rendelkezik. A szelfi szenzor felbontása 40 megapixel, autofókuszt és f/2,2-es rekeszt kínál.

A Galaxy S termékcsaládban először van támogatás a Galaxy Note termékcsaládból ismert S Pen tollhoz is. Ez a funkció a modell nagy vonzereje, hiszen a többi S21 szériás darab nem kínálja ezt.

Az akkumulátor 5000 mAh kapacitással büszkélkedhet. Az okostelefont kábelen keresztül maximum 25W-os, vezeték nélkül pedig 15W-os teljesítménnyel lehet tölteni. Van fordított vezeték nélküli töltés is. Vigyázni kell, mert a mobil itt is töltő nélkül érkezik a csomagban.

✅ Előnyök

  • Tökéletes kijelző
  • Kiváló sztereó hangszórók
  • Kiváló kamera
  • Vonzó matt dizájn
  • Megbízható és gyors ujjlenyomat-olvasó
  • S Pen támogatás

❌ Hátrányok

  • Nincs mellékelt töltő
  • Hiányzik a memóriakártya foglalat
  • A videós képességek nem a legjobbak a piacon

Samsung Galaxy Z Fold3 5G

A Samsung összehajtható okostelefonjának harmadik generációja. Az eredeti modellhez képest számos fejlesztés történt, és a Z Fold3 5G jelenleg az egyik legérdekesebb, amit ma a piacon találhatunk. Az evolúció ebben az esetben valóban sikerült, és a Samsung újdonsága minden tekintetben jobb, mint elődei, különösen ott, ahol igazán számít. A fő vonzerő elég nyilvánvaló – egy hatalmas kijelző, amely kibontva gondoskodik a kényelmes munkáról. Összehajtva pedig szinte újra egy klasszikus okostelefon, ami kiemeli a modell általános sokoldalúságát. A Samsung Galaxy Z Fold3 5G egyesíti az okostelefon és a tablet megoldást.

A külső Dynamic AMOLED 2X kijelző 6,2″ méretű, 2268 x 832 pixeles felbontással és 24,5:9-es képaránnyal. A belső Dynamic AMOLED 2X kijelző 7,6″ méretű, 2208 x 1768 pixeles felbontású és 120 Hz-es frissítési frekvenciájú.

A Samsung összehajtható okostelefonja hardver tekintetében sem marad el. Egy Qualcomm Snapdragon 888 chip hajtja, az operatív memória mérete 12 GB, a rendszer és az alkalmazások pedig készen állnak az UFS3.1 típusú, 256/512 GB kapacitású belső tárhelyre. Az operációs rendszer az Android 11, One UI 3.5 operációs felülettel.

A Samsung Galaxy Z Fold3 5G 4400 mAh-s akkumulátort kapott. A nagy újdonság a 4 MP-es szelfi szenzor beépítése közvetlenül a kijelző alá. Ennek eredményeképpen javulhat a nagyméretű, akadálymentes kijelző használatának felhasználói élménye. A fő szenzorok a régi megszokottak. Ezek mindegyike 12 megapixeles felbontással rendelkezik. A főobjektív és a dupla optikai zoommal rendelkező teleobjektív optikai képstabilizátorral van felszerelve. Ezeket egy 123 fokos látószögű ultraszéles látószögű érzékelő egészíti ki.

✅ Előnyök

  • Első osztályú kivitelezés
  • Vízálló
  • Matt színű kivitel
  • Gyönyörű 120 Hz-es kijelzők
  • Hosszú szoftveres támogatás
  • A kijelző alá rejtett szelfi kamera
  • Nagyon jó hangszórók
  • Ideális készülék munkához

❌ Hátrányok

  • A külső kijelző keskeny, nehéz ráírni
  • A kijelzők képarányai nem kedveznek egyes alkalmazásoknak
  • Nagy és nehéz
  • Magas ár
  • Az átlagfelhasználó számára nem praktikus
  • A kijelző könnyen karcolódik

Samsung Galaxy Z Flip3

Végre valami az igazi tech-rajongóknak, akik szeretnek a legjobbakhoz nyúlni, és nem bánják a magasabb árat. A Samsung Galaxy Z Flip3 a mai mobiltechnológia egyiklélegzetelállító példája. Ez egy összehajtható okostelefon hajlítható kijelzővel, amely “V” kialakításban érkezik. Kinyitva akkora, mint egy klasszikus okostelefon, de becsukva nagyon kompakt.

A Samsung Galaxy Z Flip3 5G hajlítható, 6,7 hüvelykes “Foldable Dynamic AMOLED 2X” képernyővel büszkélkedhet, amely magas, 120 Hz-es képfrissítési frekvenciával és 2640 x 1080 pixeles felbontással rendelkezik. A teljesítményről egy Qualcomm Snapdragon 888 lapkakészlet gondoskodik 8 GB RAM-mal. A belső memória 128/256 GB, de az okostelefon kialakítása miatt nem bővíthető memóriakártyával. A 3300 mAh kapacitású akkumulátor 25 W-os gyorstöltéssel tölthető.

A Samsung Galaxy Z Flip3 általános varázsát nagyrészt a “kagylóhéj” kialakítás adja. Ennek köszönhetően számos nem szabványos felhasználási lehetőség jön számításba.

Elődjéhez képest a nyitómechanizmus kifinomultabb, és az IPX8 szabvány szerinti vízállóság pedig lenyűgöző, ez utóbbi 1,5 méteres mélységben 30 percig tartó ellenállást jelent.

A másik jelentős változás az előző modellhez képest a hátsó AMOLED értesítési kijelző jelentős megnövelése. Értesítési kijelzőnek nevezni már nem is teljesen helyes. Valójában a rajta elvégezhető feladatok köre bővült. Egyelőre csak 6 widget, de még ez is számít. Az eredeti 1,1 hüvelykes, 112 x 300 pixeles felbontású kijelzőt a Samsung eléggé felnagyította. Az új verzióban konkrétan 1,9 hüvelykes képátlóval és 260 x 512 pixeles felbontással rendelkezik.

Ami a kamera jellemzőit illeti, ez egy 12 megapixeles széles látószögű szenzor f/1.8 rekeszértékkel és optikai stabilizátorral, amelyet egy 12 megapixeles ultraszéles látószögű szenzor egészít ki f/2.2 rekeszértékkel. A 10 megapixeles előlapi kamera is megmaradt.

✅ Előnyök

  • Vízálló
  • Nagyon szép kijelző
  • Kellemesen kompakt zárt állapotban
  • Nagyon jó felszereltség

❌ Hátrányok

  • Gyengébb akkumulátor élettartam

Samsung Galaxy Note 20 Ultra

A Samsung Galaxy Note 20 széria jobban felszerelt testvére is megjelent “Ultra” kiadásban, amely a műanyag szerkezetet egy lényegesen értékesebb, fémből készültre cseréli. A kijelző is frissítésen esett át, a képátlója 6,9 hüvelykre nő. A felbontás is közelít a tökéletességhez, egy ultrafinom, 1440 x 3088-as AMOLED panelt kapunk. Az elsődleges kamera nagy felbontású, 108 MP-es. Örvendetes a 12 MP felbontású ultraszéles látószögű érzékelő jelenléte is. Aztán ott van a 12 MP-es teleobjektív, ami mindig jól jön. Az elülső “szelfi” érzékelő 10 MP felbontású, hasonlóan az alap modellhez.

A RAM itt már 12 gigabájt, az akkumulátor 4500 mAh-s, és attól függően, hogy melyik kiadásért fizetsz, 128 GB, 256 GB, illetve 512 GB belső tárhelyet kaphatsz. Végül persze ott van az S-Pen stylus, amely fejlett specifikációival megdönti a Galaxy Note sorozat rekordjait.

✅ Előnyök

  • Kiváló QHD+ kijelző 120 Hz-es képfrissítéssel
  • Nagy teljesítmény
  • Kiváló minőségű kamerák
  • Szép matt dizájn
  • IP68 vízállóság
  • S Pen támogatás

❌ Hátrányok

  • Hiányzik a 3,5 mm-es audiocsatlakozó és az infravörös port
  • Magas ár
  • Gyengébb akkumulátor-üzemidő
2023.03.15.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+