MojAndroid
(x) hirdetés

A Xiaomi mindössze két éve tért vissza az androidos táblagépek piacára a Xiaomi Pad 5 és 5 Pro modellekkel. Idén számíthatunk utódaikra, a GSMArena portál pedig megszerzett néhány specifikációt az új generációról. Ezúttal is a Xiaomi Pad 6 alapmodellből és a prémium Xiaomi Pad 6 Pro modellből áll majd a sorozat.

Tavaly a cég ezt a sorozatot a nagyméretű Xiaomi Pad 5 Pro 12.4 munkatáblagéppel bővítette, és külön márkája részeként bemutatta a Redmi Padot. Idén várható a kínai cég 6. generációs táblagépeinek debütálása, a korábbiaktól eltérően azonban már nem az Apple iPad-el, hanem a Samsung, a Lenovo és a Huawei táblagépeivel kíván versenyezni.

A jól ismert kiszivárogtató Digital Chat Station a Xiaomi Pad 6 és Pad 6 Pro táblagépek specifikációit publikált a kínai Weibo közösségi oldalon. Mindkét modell 11 hüvelykes IPS-kijelzőn jeleníti meg a tartalmat, 2880 x 1800 pixeles felbontással és 120, illetve 144 Hz-es frissítési gyakorisággal. A Xiaomi nem csatlakozik a Samsunghoz, amely OLED-kijelzőket használ Galaxy Tab táblagépeiben.

A kijelzők legalább a HDR10+ és a Dolby Vision támogatást fogják tudni. A Xiaomi Pad 6-ot valószínűleg a Qualcomm Snapdragon 870 lapkakészlet hajtja majd. A prémium Pad 6 Pro modell várhatóan az erősebb Snapdragon 8+ Gen 1-et fogja használni, akár 12 GB RAM-mal és 512 GB tárhellyel. A táblagépek várhatóan ujjlenyomat-érzékelőket és 67 W-os gyorstöltést is kínálnak majd.

2023.02.02.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+