MojAndroid
(x) hirdetés

Liverpoolban az Ubitricty segítségével megháromszorozzák a város töltőhálózatát a lámpaoszlopokba telepített elektromos autótöltőkkel.

A német Ubitricity leginkább azokról a köztéri töltőiről ismert, melyeket lámpaoszlopokba telepítenek. Ezzel a megoldással olyan elektromos autótulajdonosok is játszi könnyedséggel tölthetnek, akiknek nem áll módjukban a saját garázsukban letenni az e-autójukat. Jelenleg az Ubitricity tulajdonában van az angol köztéri töltők legnagyobb hányada és éppen ezért 2021-ben a Shell megvette az Ubitricity-t 100 százalékban.

Liverpool Express legfrissebb cikkében arról ír, hogy a városi tanács azt szeretné, ha az Ubitricity 300 töltőoszlopot telepítene szerte a városban. Így Liverpool lenne a harmadik legtöbb nyilvános töltőponttal rendelkező város az Egyesült Királyságban London és Coventry mögött. Továbbá a lap kitért arra is, hogy a nyilvános elektromos töltőpontok hiánya a leggyakoribb akadálya az elektromos járművek térnyerésének. A Közlekedési Minisztérium elemzése szerint 2022 júliusában az északnyugati régióban 100 000 emberre 76%-kal kevesebb nyilvános elektromos autótöltő jutott, mint Londonban.

Liverpool vezetése arra kérte a Ubitricity-t, hogy a már meglévő utcai lámpaoszlopokba telepítse a 300 új töltőpontját, ugyanis városi tanácshoz hetente több mint tíz kérés érkezett a városi töltőpontok számának növelésére. Az Ubitricity egy-egy töltőpontja akár 5 kW-al is tudja tölteni az elektromos autókat és kevesebb mint két órát vesz igénybe ennek a telepítése.

Az Ubitricity célja, hogy ez év tavaszára befejezze a telepítési munkálatokat. A második szakaszban a Shell és az Ubitricity fogja karbantartani Liverpool elektromos járművek töltőhálózat.

További e-autós cikkekért kattints az e-cars.hu-ra!

Ez a cikkajánló az e-cars.hu-val való együttműködésünknek köszönhetően jelent meg.

2023.01.27.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+