MojAndroid
(x) hirdetés

Nem titok, hogy a Google Pixelnek vannak hullámvölgyei az első generáció 2016-os debütálása óta. Míg az idei Pixel 7 és 7 Pro számos dicséretben részesült kamerájáért, most úgy tűnik, hogy a Google kénytelen szembenézni egy újabb furcsa hibával, ami egyre több felhasználót érinthet.

Ezek közül a legújabb a Redditen terjed ahol az iPhone-hoz és más Android-eszközökhöz képest gyenge videohívási minőségről panaszkodnak a felhasználók, amely leginkább a Google Meetben és hasonló csevegő alkalmazásokban jelentkezik. A konkrét probléma a leírás szerint nagyon elmosódott és elkenődött képet eredményez az első és a hátsó kamera használatával. Eleinte úgy gondolták, hogy a problémát a Google Meet videóminőségi korlátai okozzák, azonban a szálhoz hozzászóló többi Redditor hozzátette, hogy a probléma más, videót használó alkalmazásokat is érint, mint például a Telegram, az Instagram és a WhatApp esetében is jelentkezik a probléma.

Megfigyelésének alátámasztására a Redditor három képernyőképet készített egy Google Meet-hívásból: egyet egy Pixel 7-ről, egyet egy iPad Pro 2018-ról és egyet egy Pixel 3XL-ről. A képösszehasonlítás az alábbi galériában látható, még a Pixel 3XL is sokkal jobb képminőséget produkál, mint az idei Pixel 7.

Ezeket az eredményeket figyelembe véve nyugodtan feltételezhetjük, hogy a problémát nem hardver, hanem szoftver okozza, mivel a készülék mindkét kamerája hasonló eredményeket produkál. Úgy tűnik azonban, hogy ez nem teljesen új probléma. Az Android Police szerint a problémát más támogatási fórumokon is jelezték már a Google felé, kvázi rögtön a telefon megjelenése után, azonban a Google eddig nem tett lépéseket, hogy kijavítsa a hibát.

(via)

2023.01.13.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+