MojAndroid
(x) hirdetés

Steve Jobs még a MacBook Pro 2010 októberi bemutatóján mondta el, hogy szerinte az érintőképernyők sosem fognak megérkezni a laptopokra, hiszen azok egyszerűen nem odavalók, sőt ergonómiai szempontból egyenesen szörnyű lenne egy ilyen eszköz.

Touch surfaces don’t want to be vertical. It doesn’t work. It’s ergonomically terrible.

Bár sok víz lefolyt már azóta a Dunán, az Apple eddig tartotta magát Jobs kijelentéséhez, és eddig nem mutatott be ilyen Mac-et. Nos, a Bloomberg News új jelentése alapján úgytűnik, hogy most Cupertino valójában fontolgatja az ötletet, hogy mégis csak érintőkijelzőt szereljen a MacBookokba. Az érintőképernyős MacBook projekt jelenleg a fejlesztés korai szakaszában tart, és a Bloomberg munkatársa Mark Gurman arra számít, hogy az OLED MacBook lesz az egyik első olyan Mac, amely érintőképernyős képességekkel rendelkezik majd.

Az Apple egyébként mint kiderült korábban is próbálkozott már érintőképernyős laptop prototípusokkal. A Craig Federighivel készített 2016-os interjú szerint ezeket a prototípusokat „kompromisszumnak” tekintették, mivel úgy látták, hogy az érintőképernyőnek nincs értelme egy olyan laptopban, amely már precíz többérintéses érintőpaddal és billentyűzettel rendelkezik. Azóta pedig megjelent a Touchbar is, amit bár sokan utálnak, sokan szeretnek is. Lehet ezt az ötletet viszi most tovább az Apple.

Bárhogy is legyen, az elkövetkező két évben Gurman szerint még nem számíthatunk érintőkijelzős MacBookokra, leghamarabb 2025-ben dobhatja az első ilyen gépet az Apple.

(via)

 

2023.01.13.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+