MojAndroid

Minden évben rengeteg új videojáték lát napvilágot, amik száma a modern technológiával folyamatosan növekszik. Nehéz ezek közül kiválasztani a legjobbakat, amiket mindenki ismer, amit mindenki szeret, amit mindenkinek érdemes lenne kipróbálni. Most azonban megpróbálkoztunk a lehetetlennel és készítettünk egy listát a legjobbakat.

A TOP 10 legjobb videojáték

Napjainkban hónapról-hónapra van egy-egy olyan videojáték, amit a rajongók felkapnak, majd a helyüket egy későbbi újdonság veszi át pár hónappal később. Nem véletlen, hiszen manapság rengetegféle videojátékkal lehet játszani konzolon, asztali gépen vagy akár mobilon, de azért vannak olyan játékok, amelyek máig kiemelkednek a többi közül.

2018 – Red Dead Redemption 2

Talán először úgy tűnik, hogy a Rockstar a Red Dead 2 esetében csak annyit variált, hogy ismét megalkotta a Grand Theft Auto élményét egy kicsit más környezetben. Akik viszont próbálták már a játékot, azok tisztában vannak azzal, hogy ettől azért sokkal többről van szó. Arthur Morgan története egyáltalán nem annyira harsány, mint a GTA-ban ismert sztorik, a játékmenet egyáltalán nem egy adrenalinbomba, inkább egyfajta komótos élmény. A Red Dead Redemption 2-be nem nagyon lehet belekötni, hiszen igen páratlan immerzív világgal rendelkezik.

2003: Star Wars: Knights of the Old Republic 

A BioWare még a 2000-es évek elején vágott bele abba, hogy a hagyományos izometrikus nyugati RPG-ket 3D-s környezetbe tegye át. Az első ilyen játék a KOTOR volt, majd jött a Star Wars, amely egyből sikeressé vált. A franchise lehetőségét még a filmeknél is jobban sikerült kiaknázni. Úgy mutatták be a galaxist, amire soha senki nem volt képes azelőtt. A végső fordulat igen emlékezetes, hiszen nem kizárólag a befejezésre, hanem a közben megismert társak sorsára is hatást gyakorol.

2013: The Last of Us

A játékok két ok miatt lesznek sikeresek. Az egyik, hogy olyan ötletet valósítanak meg, amivel korábban még nem találkoztunk. A másik pedig, hogy a már ismert megoldásokat kombinálják egymással, hogy azok tökéletesen kiegészítsék egymást. A The Last of Us egy zseniális darab, amely bár a sokadik posztapokaliptikus történet, mégis érzéseket vált ki az emberből, olyat, amire mindig emlékezni fogunk.

1990-2002: Super Mario World

Talán nem kell bemutatni a Super Mario világát, amely az első videojátékok egyike volt még anno. Eredetileg Amerikában és Európában akarták kiadni, később viszont több helyen is sikert aratott. A játék egy- és többjátékos módban is játszható. A cél, hogy kiszabadítsuk Princess Peach-ot a Bowser, a Koopa-király fogságából. 

1984: Tetris

Biztosan mindenki ismer az ügyességi és logikai videojátékot, amelynek első változatát egy orosz személy készítette el az Elektronika 60 nevű számítógépre. Először 1984-ben jelent meg a Szovjetunióban, később azonban az USA-ba is exportálásra került. A játékban található négy elemből álló polimonók a játék hatására váltak széles körben ismertté. 

2011: Minecraft

Bár egy alig tíz éves játékról van szó, a nyílt világú sandbox játék a svédeknek köszönhető, amit végül 2011-ben adtak ki. 2014-ben a Microsoft felvásárolta azt, ezáltal lett minden idők legkelendőbb darabja. Havi szinten 126 millió aktív játékossal rendelkezik. Ebben egy blokkokból álló, 3D-s, pixeles világot fedezhetünk fel, amiben felhasználhatjuk a nyersanyagokat, eszközöket gyárthatunk, építményeket készíthetünk, de együtt is működhetünk a többi játékossal. 

2019: The Legend Of Zelda: Link’s Awakening

A Grezzo és a Nintendo együtt hozta létre az 1993-as kalandot idéző darabot. Kezdetben azért, hogy a nemrég megjelent Switch közönségével új játékosokat szerezzenek. A párbites világot egy olyan képvilág váltotta fel, ahol mintha Link és barátai egy kortárs művész kezei között születő diodrámába kerültünk volna. Gyerekeknek ne a legjobb választás.

2020: Demon’s Souls

A 2009-es világot újraépítve került forgalomba a Demon’s Souls, amely sokkal nagyobb élmény, mint korábban. Viszont így is hűen őrzi az eredeti játék hangulatát, csalódásra tehát semmi ok. 

2015: The Witcher III

A The Witcher harmadik része a mai napig az egyik, ha nem a legjobb szerepjátékként van számon tartva. Bárki tehát, aki még nem ismeri ezt a világot, vagy éppen ellenkezőleg, imád ezekkel játszani, ajánlott kipróbálnia. Az újrajátszási lehetőség nem végtelen, viszont így sem lehet megszámolni, hányszor veselkedhetünk neki a Vad Falkának és a Kontinensnek, mire tényleg mindent ismerünk bennük. 

2012: The Walking Dead

A játéksorozatot nyugodtan sorolhatjuk a legjobb narratív kalandjátékok közé, hiszen egy igazán fantasztikus alkotásról van szó. Ebben minimum olyan súlyos, ha nem nagyobb döntések meghozatalára van szükség, mint az élőszereplős sorozatban a szereplőknek. 

Bármelyik videojátékot próbálja ki az ember ezek közül, garantáltan lenyűgözi majd ez a különleges világ, amibe annyian nyernek betekintést. 

 

Kommentelni 2022.07.25-től csak FB oldalainkon van lehetőség!
2022.12.13.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+