MojAndroid
(x) hirdetés

Bár az előzetes tervekkel ellentétben később, de bemutatkozott a két legújabb csúcsmodell, a Xiaomi 13 és a Xiaomi 13 Pro. Egyelőre még csak a kínai verziók láttak napvilágot, de specifikációkat tekintve nem lesz változás majd az európai készülékeknél sem, amiknek leleplezése a barcalonai MWC kiállításon várható.

Xiaomi 13 Pro

A két mobil közül a Pro vonultat fel hangzatosabb adatokat, annak ellenére, hogy kijelző terén alig változott az elődjéhez képest. Nem mintha erre szükség lett volna, hiszen egy 6,73″-es, szélek felé ívelt, 1440 x 3200 pixel felbontású, 120 Hz-es képfrissítésű LTPO AMOLED panelről van szó. Nem mehetünk el szó nélkül a HDR10+, a Dolby Vision, a HLG és az 1920 Hz-es DC dimming mellett sem.

Amiben fejlődött, az a maximum fényerő, a pontszerű fénysűrűség ugyanis akár 1900 nit is lehet, átlagosan pedig 1200 nit, ezzel az egyik legfényesebb kijelző lett a piacon.

Hardveres teljesítmény terén nincs kompromisszum; Snapdragon 8 Gen 2 rendszerchip, LPDDR5X RAM és UFS 4.0 tárolóegység jellemzi a készüléket.

A legjobb képességek közé viszont egyértelműen a kamerarendszer tartozik. A fő egység ugyanaz az 1″-es Sony IMX989, amit a 12S Ultrában az egekig magasztalt a szakma, a felbontása ennek 50 MP, a Leica támogatás és a Hyper OIS stabilizálás sem hiányzik.

Végre van dedikált telefotó lencse is, szintén 50 MP-es a felbontása és 3x-os veszteségmentes nagyításra képes, az egyetlen hátránya, hogy minimum 10 centiméteres a fókusztávolsága. A nagylátószögű szenzor sem rossz, szintén 50 MP-es,  autofókuszt is kapunk a pénzünkért.

A Xiaomi 13 Pro ütőkártyája továbbá, hogy végre IP68-as minősítést is kiérdemelt magának, plusz sztereó hangszórókkal rendelkezik, van WiFi 6E és Bluetooth 5.3, a 4820 mAh-s akkumulátort pedig 120W-tal lehet vezetékesen és 50W-tal pedig vezetékmentesen tölteni, de támogatott a 10W-os fordított töltés is.

Xiaomi 13

Teljesen más formatervet követ a kisebbik modell, ami 6,36″-es, 120 Hz-es és 1080 x 2400 pixel felbontású sík AMOLED kijelzőjével talán még a kompakt kategóriába esik. Ez ugyan nem LTPO panel, de a Dolby VIsion és a HDR10+ itt is adott, akárcsak a maximum 1900 nites fénysűrűség és a fenti kameralyuk.

Kamerák terén érződik jobban, hogy a sima változat elmarad a Prótól. Az elsődleges szenzor 50 MP-es, de 1/1,56″-es, ám legalább itt is lehet zoom képeket lőni a 3x-os telefotóval, más kérdés, hogy a végeredmény maximum 10 MP-es lehet. Az ultraszéles is adott, egy 12 MP-es lencsét szereltek a másik kettő mellé.

Nem változtatott a Xiaomi a tavalyi generációnál bevált recepten, 4500 mAh-s akkumulátor, amit 67W-tal lehet vezetékesen és 50W-tal pedig vezetékmentesen tölteni.

A Xiaomi 13 erényei közé sorolható az IP68-as vízállóság, a Dolby Atmos sztereó hangzás, az infra vagy éppen a megannyi színárnyalat, így pirostól kezdve kéken át zöldik többféle hátlappal választható.

A készülékek MIUI 14-gyel érkeznek, amikről később külön cikkben számolunk majd be. Az árakról egyelőre nem érdemes beszélni, az európai árcímkék majd a tél utolsó hónapjában derülnek ki, a magyar árazásra azonban nem kizárt, hogy csak tavasszal derül majd fény.

(via)

2022.12.13.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+