MojAndroid
(x) hirdetés

Közel 10 százalékkal emeli a már meglévő előfizetői díját a Vodafone. A társaság bejelentése szerint a „díjkorrekció” (így nevezik a drágítást) oka az infláció. A távközlési szolgáltatóktól meglehetősen szokatlan az ilyen eljárás, írja az Énpénzem.hu

A Vodafone sorra értesíti ügyfeleit. A (cseppet sem jó magyarsággal) írt szöveg szerint „ezúton tájékoztatjuk, hogy a Vodafone Magyarország zrt. Általános Szerződési Feltételeinek (továbbiakban: ÁSZF) 7.2.2 pontja alapján, az abban foglalt, a fogyasztói árindex változása miatti díjkorrekciós mechanizmusra tekintettel a jelen értesítésben megnevezett díjcsomag(ok)hoz tartozó Előfizetői Szerződése(inek) havi előfizetési díja(i) 2023. január 2. napjától a jelen értesítésben foglaltak szerint automatikusan kiigazításra kerül(nek)”.

A lényeg, hogy a társaság az inflációra hivatkozva kimutatása szerint jövőre közel 10 százalékkal megdrágítja szolgáltatását. A konkrét díjakat nézve azonban jóval nagyobb mértékű is lehet az emelés. Például az internet L előfizetés a mostani 3090 forint helyett 3600 forintba kerülhet havonta. A tévé HD plusz ára visszafogottabban emelkedik , 3500 forintról 3820 forintra. A Vodafone Red Free+ díjcsomag havidíja egy ezressel nő.  A Go Net és Go Talk díjcsomagok 1 vagy 2 év hűségidővel elérhető havidíja 8490 forint helyett. 9235 forint lesz. Senkit sem kerül azonban el a drágulás. Ami – jelentette ki nemes egyszerűséggel a cég – „felmondási jogot nem keletkeztet”.

Nem árt felidézni, hogy a Vodafone Magyarországot a NER szerezte 715 milliárd forintért meg. Talán nem független ettől, hogy a társaság most a távközlési szolgáltatóktól meglehetősen szokatlan eljárással dobta be a „díjkorrekció” fogalmát. Ilyet eddig a bankok alkalmazhattak – de persze felmondási joggal. Sokan maguk is tapasztalhatták, hogy a telefonos tarifacsomagok árához ilyen címen (eddig?) általában egyáltalán nem nyúltak hozzá a szolgáltatók.

(via)

2022.12.05.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+