MojAndroid
(x) hirdetés

A Bullitt Group okostelefongyártó-vállalat együttműködést kötött a MediaTekkel, a világ vezető csipgyártójával, egy műholdas okostelefon megalkotása kapcsán. A készülék az első okostelefon, amely képes a kétirányú műholdas üzenetküldésre. A telefon és az OTT (over-the-top) műholdas szolgáltatás kereskedelmi forgalomba 2023 első negyedévében kerül, és díjmentesen elérhető műholdas SOS funkciót kínál.

A Bullitt és a MediaTek 18 hónapon keresztül dolgozott azon, hogy a közvetlen műholdas kommunikáció a Bullitt következő generációs 5G képes készülékein elérhető legyen. A Bullitt elsőként használja a MediaTek 3GPP NTN (nem földfelszíni hálózatra fejlesztett) csipszetjét. A saját fejlesztésű szoftvert és szolgáltatásokat párhuzamosan fejlesztették az OTT műholdas üzenetküldési szolgáltatás biztosítása érdekében.

Az intelligens szoftver abban az esetben vált műholdas kapcsolatra, ha a mobilhálózat vagy a wifi szolgáltatás nem érhető el. A szolgáltatás integrálja a felhasználó meglévő névjegyzékét, így akkor is zökkenőmentes élményt biztosít, ha műholdas kapcsolaton keresztül kommunikál mobilhálózaton működő telefonnal. A műholdhoz való első csatlakozás és üzenetküldés körülbelül 10 másodperc alatt megy végbe.

Richard Wharton, a Bullitt Group társalapítója elmondta:

A Bullitt a Cat (Caterpillar Inc) és a Motorola márkanevek licencelőjeként tervez és gyárt mobiltelefonokat. Az elmúlt 13 évben rengeteg felhasználói tapasztalattal gazdagodott elsősorban azon vásárlóktól, akik a munkájuk vagy az életmódjuk miatt sok időt töltenek a szabadban, gyakran megfelelő hálózati lefedettség nélkül. A mobiltelefonok évente összesen akár több tízmilliárd órán keresztül is kereshetik a hálózati jelet. Az Egyesült Államokat tekintve ez a szám több mint 22 milliárd órát jelent évente. Ez helyzettől függően kellemetlenséget, kiesett munkaidőt, de akár életmentő intézkedés meghiúsulását is jelentheti.

Egy ideje tudjuk, hogy a megoldást a műhold jelenti, de ennek „láthatatlan” integrálása egy okostelefonba komoly kihívást jelent. A MediaTek és a Bullitt vállalatokban közös az úttörő szellem és az innováció, így most, közel két évvel az együttműködés elindulását követően közösen állunk a távközlés új korszakának élvonalában, hogy szolgáltatói partnereinken keresztül teljes nyugalmat biztosítsunk az ügyfeleknek.

JC Hsu, a MediaTek alelnöke és a vezetéknélküli kommunikációs üzletág igazgatója hozzátette:

 Ez a partnerség megerősíti a 3GPP NTN szabvány kidolgozásában betöltött vezető szerepünket, amely a mobil- és a műholdas csatlakozást egy eszközben testesíti meg. A legújabb mobiltechnológia és az általunk kidolgozott kifinomult, nagyteljesítményű adathálózati csatlakozási funkciók mellett a 3GPP NTN elősegíti, hogy a készülékgyártók hozzáférhessenek a műholdas csatlakozási lehetőségekhez. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy megalkottuk az első kétirányú üzenetküldési technológiát, ami kereskedelmi forgalomban kapható telefonban elérhető. Ezzel megerősítjük úttörő szerepünk a 3GPP NTN szabványokon alapuló ökoszisztéma létrehozásában a műholdas kommunikáció terén.

(x) hirdetés
2022.11.30.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+