MojAndroid

2019-ben a Xiaomi szabadalmat nyújtott be a CNIPA-hoz egy kifelé összecsukható telefonra, amely a Huawei Mate X sorozatú készülékeire hasonlított. Több mint három évvel később a fejlesztő Kuba Wojciechowski (@Za_Raczke) megosztott néhány valós képet az eszközről, amely valóban eljutott a prototípus stádiumáig, de sajnos soha nem került kereskedelmi forgalomba.

A készülék összesen négy kamerát, egy LED-es vakut és a hátoldalán lévő képernyő kioldógombot tartalmaz. A telefon belsejéről több kép is látható, itt a legérdekesebb a kettős akkumulátorcella, melyből a nagyobb cella 3500 mAh kapacitású.

A készülék Qualcomm Snapdragon 855-tel és egy X50 modemmel volt felszerelve az 5G támogatáshoz. Wojciechowski elmondta, hogy az eszköz fejlesztése „szupertitkos volt, és nagyon kevés információ erült a nyilvánosság elé”. Csak feltételezhetjük, hogy a Xiaomi egyik legnagyobb problémája a tartósság megoldása volt.

Ma már tudjuk, hogy a Xiaomi végül a hagyományosan összecsukható telefon mellett döntött, ez a modell lett a Xiaomi Mix Fold, mindenesetre egy érdekes koncepcióról beszélhetünk, amely kár, hogy végül sosem valósult meg.

Kommentelni 2022.07.25-től csak FB oldalainkon van lehetőség!
2022.11.18.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+