MojAndroid
(x) hirdetés

Az okostelefonos fotózás fénysebességgel fejlődött az elmúlt néhány évben, és egyes iparági bennfentesek szerint néhány éven belül lekörözhetik a teljes értékű professzionális fényképezőgépeket is.

Ezt a hullámot meglovagolva a Xiaomi egy érdekes koncepciótelefont mutatott be, amely cserélhető objektívekkel rendelkezik. A projektről a kínai Weibon osztottak meg egy videót, amelyben egy működőképes prototípus látható.

A videóban szereplő prototípus alapja a Xiaomi 12S Ultra, amely a Sony 1 hüvelykes érzékelőjével, nevezetesen az IMX989-el rendelkezik. A telefonra egy speciális adaptergyűrűt szereltek, erre pedig M-es sorozatú Leica objektívet csatlakoztattak.

Arról egyelőre nincs információ, hogy ez a koncepciótelefon valaha is eljutna-e a nagyközönséghez, korábban láthattuk, hogy a Xiaomi más hasonló koncepciókkal ugratott minket (például a Xiaomi Smart AR szemüveg).

Az ötlet azonban nagyon klassz – a telefont kameraházként használni és az objektíveket cserélni, bár azért van néhány hiányosság is. Először is, nem fogjuk tudni használni a telefont objektív nélkül, mivel azalatt csak egy csupasz szenzor található, másodszor az M-sorozatú Leica objektívek meglehetősen drágák. A koncepció azonban kétségtelenül működik, de ha a Xiaomi ezt komolyan gondolja, akkor kedvezőbb árazású objektív után kell néznie.

(via)

2022.11.02.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+