MojAndroid
(x) hirdetés

Sajnos a mobiltelefonokat nagyon gyakran éri baleset a mindennapok során, az egész egyszerűen azért, mert az emberek zöme mindenhova magával cipeli őket, ezért nagyon sok hatásnak vannak kitéve: leejtik, megnyomják, nekiütközik valaminek stb. Bár sok telefontípus elég ellenálló ezekkel a külső hatásokkal szemben, azért rájuk fér a plusz védelem, hiszen mindent nem bírnak ki. A telefon üvegfólia nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a telefonod bírja a mindennapi kiképzést.

Telefonbalesetek a mindennapokban

Bár a telefonunkra alapvetően igyekszünk vigyázni, a nagy számok törvénye alapján szinte elkerülhetetlen, hogy valami olyan hatás érje, ami miatt megsérül. Murphy törvénye, hogy az esetek 90%-ában a kijelző törik össze bármilyen külső hatás miatt. Ha leejted a telefonodat, biztos lehetsz benne, hogy arccal lefelé landol, és mikor félve felemeled a földről, hogy felmérd a károkat, azzal a látvánnyal találkozol, hogy a kijelző ripityára van törve. De ugyanez a helyzet akkor is, ha a telefonnal a zsebedben például nekiütközöl valaminek, vagy a farzsebben a telefonnal hirtelen egy kicsit nagyobb lendülettel ülsz le, mint tervezted.

Természetesen mondanunk sem kell, hogy a mai érintőkijelzős telefonok esetében a kijelző összetörése a telefon halálát jelenti, legalábbis a kijelzőcseréig használhatatlanná válik a készülék. A kijelző cseréje ugyanakkor időigényes és macerás folyamat, ráadásul nem is olcsó. Sokkal egyszerűbb megelőzni az ilyen baleseteket azzal, hogy például telefon üvegfóliát használsz.

Mit kell tudni a telefon üvegfóliákról?

telefon üvegfólia egy átlátszó, gyakorlatilag láthatatlan réteg, amit a telefon kijelzőjére kell gondosan és precízen felhelyezni. Ha a felhelyezés megfelelően történt, akkor az üvegfólia teljesen láthatatlan a telefon kijelzőjén, és a használatot sem fogja semmilyen szinten befolyásolni, ellenben hatékony védelmet nyújt a készüléknek leesés vagy ütközés esetén.

De hogyan is működik az üvegfólia?

Az üvegfólia egy több rétegből álló védelmi réteg, ami a fólia pontos típusától függően 4-5-6-7 rétegből is állhat. A felső réteg általában zsír és víztaszító tulajdonságokkal rendelkezik. Az üvegfólia a korábban alkalmazott műanyag fóliával ellentétben jobban ellenáll a karcolásoknak, nem gyűjti az ujjlenyomatokat, nem buborékosodik. Gondoskodik róla, hogy a kijelző képe mindig nagyon éles és tiszta legyen, nem kopik, nincs „műanyag érzés” a használat során.

A telefon üvegfólia tehát te egy nagyon erős védelmet biztosít telefonod kijelzője számára. Általában véve drágább a műanyag védőfóliáknál, de teljesen más minőséget nyújt, emellett a telefont is jobban védi a külső hatásoktól, ezért kifejezetten megéri beruházni rá.

Karcolódjon inkább a fólia!

A telefont nemcsak egy esetleges leeséstől vagy ütközéstől kell megóvni, a karcolódás is nagyon gyakori probléma. Amellett, hogy egy karcos, homályos kijelző rontja a felhasználói élményt, jó, ha tudod, hogy a telefonod értékét is nagymértékben csökkenti, ha a kijelző nem makulátlan állapotú.

Márpedig karcokat, kisebb hibákat nagyon könnyű összeszedni teljesen rendeltetésszerű használat mellett is. Éppen ezért, ha a tervezed, hogy valaha eladod a telefonodat, érdemes minél jobban odafigyelned az állagmegóvásra, amihez az üvegfólia nagyon sokat hozzá tud tenni.

Milyen telefon üvegfóliát válasszak?

Az üvegfólia előnyei egyértelműek; ha már te is eldöntötted, hogy ilyennel szeretnéd védeni a telefonodat, akkor adja is magát a következő kérdés: milyen üvegfóliát érdemes választani a telefonodra? Az biztos, hogy a telefonod pontos típusához való fóliára lesz szükséged, ugyanis ennek lesz pontosan olyan a kialakítása, mint a telefonod kijelzőjének.

A történet azonban nem ennyire egyszerű, ugyanis üvegfóliából többféle típus létezik. Vannak 2-2,5-3-5D-s üvegfóliák, amik eltérő tulajdonságokkal rendelkeznek.

A 2D-s üvegfóliák széle nem hajlított, nem lekerekített, míg a 2,5D-s típusnál a szélek már le vannak kerekítve, hogy ne legyenek élesek. A 3D üvegfóliák a teljes képernyőt védik, beleértve a lekerekített részeket is, az 5D-s típusok pedig annyival tudnak többet, hogy a teljes felületük ragasztós, nem csupán a szélek. Ezek a fóliák akár három évig is bírhatják a strapát.

Látni kell ugyanakkor, hogy bár az esztétikai élményt is befolyásolja a fólia típusa, ennél azért nagyobb a különbség: a többdimenziós típusok teljesebb lefedettséget biztosítanak, ezáltal nagyobb a védelem is. Ha minél jobban szeretnéd bebiztosítani a telefonodat, ezek közül érdemes válogatni.

2022.10.21.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+