MojAndroid
(x) hirdetés

Bejelentették a Simple Phone-t, ami leginkább azok számára lehet érdekes, akik nem szeretnének a Google-től függeni, és teljes mértékben elkerülnék a szolgáltatásait. 

A Simple Mobile Tools bemutatta a Simple Phone-t, egy okostelefont, amely első ránézésre meglehetősen látványosnak tűnik. A középkategóriás okostelefonokhoz hasonlító Simple Phone  figyelemre méltó hardverre támaszkodik. A készüléket a MediaTek Helio P60 lapka hajtja meg, ezenkívül 4 GB RAM-ot, 128 GB tárhelyet és 4500 mAh-s akkumulátort, valamint 1080p IPS kijelzőt kapott. Meglepő módon a cég egy 25 MP-es előlapi kamerát, valamint három hátlapi kamerát pakolt a telefonba, amelyek 48 MP-es, 8 MP-es és 5 MP-es szenzorokból állnak. Sajnos a Simple Mobile Tools nem erősítette meg, hogy a 8 MP-es és 5 MP-es érzékelők milyen funkciókat látnak el. Feltehetően ultraszéles látószögű és makró kamerákról van szó.

A Simple Phone vitathatatlanul legérdekesebb eleme a szoftvere, a SimpleOS. A Lunar Open Mobile Platformon keresztül az Android 11-en alapuló SimpleOS nem rendelkezik Google-szolgáltatásokkal, legyen az a Google Mobile Services (GMS) vagy a Google Play Áruház. Ehelyett a Simple Mobile Tools egy alternatív és nyílt forráskódú alkalmazásboltot, az F-Droidot csomagolja a szoftverbe.

A Simple Phone 399 euróért megrendelhető a cég honlapján, amelyhez két év garanciát és három év szoftverfrissítést kínál a gyártó.

A Simple Phone kiszállítása 2022. november 1-jén kezdődik.

2022.10.11.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+