MojAndroid
(x) hirdetés

Ha esetleg régebbi Samsung készülékek lapulnak otthon a fiókunkban, érdemes lehet ellenőrizni az akkumulátoraikat. Úgy tűnik ugyanis, hogy a Galaxy S20 sorozat előtti Galaxy telefonokat olyan probléma sújthatja, amely miatt az akkumulátor idővel megduzzadhat – és igen, jobban, mint bármely más okostelefon esetében.

Mrwhosetheboss YouTuber nemrég közzétett egy videót, amelyben egy érdekes és viszonylag aggasztó jelenségről számolt be. Samsung telefongyűjteményében számos olyan régebbi Galaxy modellt fedezett fel, amelyek akkumulátora annyira megduzzadt, hogy a hátlap kipattant a készülékről. Amikor erről értesítette a Samsungot, a gyár jelezte hogy átveszi és megsemmisíti ezeket az eszközöket, azonbant itt véget is ér a történet ami a Samsungot illeti.

A videó publikálása után többen is jelezték Mrwhosetheboss-nak, hogy ők is tapasztalták ezt a problemát, az egyik Samsung telefongyűjtő pedig felfedte, hogy a kollekciójában szereplő S20 előtti szinte minden Galaxy modellnél előfordult ez a duzzadt akkumulátorprobléma. Van aki azt állítja, hogy egy dobozból ki sem vett, sosem használt telefonnál is jelentkezett az akksi megduzzadása.

Még rosszabb, hogy úgy tűnik, hogy más márkák régebbi okostelefonjai nem produkálnak ilyen problémát. Több okostelefon gyűjtő is megszólalt a közösségi médiában, és MKBDH is azt állította, hogy több Samsung telefonjában is előfordult ez az akkumulátor-probléma az évek során miután abbahagyta az eszközök használatát, de „soha semmilyen más márkánál nem”.

A Samsung egyelőre nem kommentálta a hírt, de az biztos, hogy komoly problémái vannak az akkumulátorokkal. Mindenkinek érdemes lehet ellenőrizni a telefonját, és ha akár csak apró jelet lát a púposodásra, akkor visszavinni azt egy hivatalos Samsung szervízbe akkor is, ha történetesen a telefon már nem garanciás.

(via)

2022.09.28.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+