MojAndroid
(x) hirdetés

Érdemes már az elején leszögezni, hogy a Lockdown módot nem a hétköznapi felhasználók mindennapi eszközhasználatához tervezték, sokkal inkább azoknak, akik kiemelt célpontjai lehetnek a különféle kibertámadásoknak, kiberkémkedési tevékenységeknek, mint például celebritások, politikusok, újságírók, aktivisták, kormányzati szervek munkatársai stb.

Lockdown mód, hogy csökkentse a támadási kockázatokat, jelentősen korlátoz bizonyos funkciókat, például az üzenetküldési, webböngészési és kapcsolódási szolgáltatásokban blokkolja a zero-click kémprogramokat. Legtöbbször az ilyen jellegű támadásokkal az azonnali üzenetküldő alkalmazások, mint a WhatsApp felhasználóit célozzák, a módszer lényege pedig, hogy a fertőzéshez nincs szükség felhasználói interakcióra. A Lockdown mód engedélyezésével viszont a rendszer automatikusan letiltja ennek lehetőségét.

Ezzel szemben a Safety Check funkció a hétköznapi felhasználók számára került bevezetésre, főként azok számára, akik fizikai biztonsága veszélyben van, mondjuk egy családon vagy párkapcsolaton belüli erőszak miatt. A funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy azonnal eltávolítsák az alkalmazásoknak és személyeknek korábban biztosított jogosultságait, például a helyadatokhoz való hozzáférést és visszaállítsák az adatvédelmi engedélyeket. Ezen felül a vészhelyzeti alaphelyzetbe állítással, a felhasználók könnyedén kijelentkeztethetik az összes eszközüket – kivéve a kezükben lévő készüléket – az iCloud fiókból.

Mindkét funkció elérhető az iOS 16-on, iPadOS 16-on és a macOS Venturán, azonban mielőtt telepíti a legújabb verziókat, ajánljuk figyelmébe az NBSZ NKI előző heti tanácsait a frissítéseket megelőző intézkedésekről.

(NKI)

(x) hirdetés
2022.09.17.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+