MojAndroid
(x) hirdetés

Ahogy egyre több okostelefon-gyártó hagyta el a töltőket új készülékei mellől, az Oppo rendíthetetlen maradt, és a kiegészítőket továbbra is a készülékei mellé helyezte. Ez azonban nem biztos, hogy sokáig így marad. Az Oppo megerősítette, hogy a következő 12 hónapon belül ki akarja venni a töltőt egyes termékek dobozaiból.

Billy Zhang, az Oppo tengerentúli értékesítésekért és szolgáltatásokért felelős alelnöke megerősítette az új stratégiát az európai Oppo Reno 8 sorozat indításakor adott csoportos interjú során, ahol az Android Police jelen volt. Zhang azt mondta:

A következő évben számos termék esetében kivesszük a töltőt a dobozból. Van egy tervünk.

Zhang azt nem árulta el, hogy mely termékeknél hagyhatják el először a töltőt. Az elhangzottak azt sugallták, hogy ez bizonyos piacokra vonatkozik majd, magától a terméktől függően. Előfordulhat, hogy az Oppo úgy dönt, hogy egyes piacokon eltávolítja a töltőt, másokon nem.

Zhang szerint

nem olyan könnyű a fogyasztóknak hozzáférni SuperVOOC töltőinkhez, ezért ezeknek elérhetőknek kell lenniük. Az üzleti tevékenységünk bővítése során azonban arra törekszünk, hogy a töltőket kivesszük a dobozból, és elhelyezzük az üzletben, hogy a felhasználók megvásárolhassák a töltőket, és továbbra is használhassák azokat, még akkor is, ha frissítik eszközeiket.

Az Oppo olyan egyedi töltési technológiát kínál, amely máshol nem elérhető, így ha nincs 80 W-os SuperVOOC-kompatibilis töltőnk, be kell érjük a hagyományos töltési lehetőségekkel. Az OPPO valószínüleg ezzel a lépéssel tervezi csökkenteni az e-hulladék mennyiségét, ahogy más gyártók is erre hivatkoznak.

A OnePlus anyavállalataként az Oppo lépése azt jelentheti, hogy egy napon ezt a trendet keresztezi a márkák között, és a OnePlus végül kidobhatja a töltőket a saját dobozaiból. Zhang nem nyilatkozott erről konkrétan, de a OnePlus termékek rendszeresen követik az Oppo stratégiáit, ezért érdemes lesz fokozottan odafigyelnünk az olyan közelgő modellekre, mint a OnePlus 11 sorozat.

 

2022.09.01.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+