MojAndroid
(x) hirdetés

Mit kell tenned, ha a telefonod elveszik vagy ellopják? Hogyan járj el, ha elfelejtetted a jelszavad, kódod vagy a zárolási jeled? Mindezekről olvashatsz a mai útmutatóban.

Először is, győződj meg róla, hogy a legjobb védelemmel rendelkezel

Az adatvédelem szempontjából a legfontosabb, hogy a megfelelő biztonságot kiválaszd. Az ízlésedtől és napi szokásaidtól függően a különböző képernyőzár módszerek többé-kevésbé jól működhetnek. Ha például nehezen jegyzed meg a kódokat, használd az intelligens képernyőfeloldást arcfelismerésen keresztül, vagy a legújabb POCO, Redmi, valamint Xiaomi modelleken található ujjlenyomat-olvasót. Érdemes tájékoztatni szeretteid ezekről a lehetőségekről, ha nincsenek esetleg tisztában a mai technológiával elérhető összes lehetőséggel. Ezeken a módszereken kívül természetesen használhatsz egy hagyományos PIN-kódot vagy a képernyőre rajzolt mintát is.

Csak annyi kell, hogy emlékezz

Miután kiválasztottad a biztonsági funkciót, már csak arra kell emlékezned, hogyan kell feloldani a telefon zárolását. Ez azonban nem mindig olyan egyszerű, mint amilyennek látszik… Ha előre gondoskodsz például arról, hogy otthonodban biztonságos Smart Lock feloldási zónát hozz létre, akkor nem kell bosszankodnod, ha a PIN-kód teljesen elfelejtődik. Egyébként pedig nem marad más hátra, mint a telefon visszaállítása a gyári beállításokra. Ez sajnos az okostelefonon tárolt fájlok, kapcsolatok, esetleges üzenetek végleges törlésével jár.

Hogyan lehet visszaállítani a gyári beállításokat?

Először kapcsold ki a Xiaomi, POCO vagy Redmi okostelefonod, majd várj egy rövid ideig. Kattints egyszerre a telefon összes gombjára, amíg meg nem jelenik a vészhelyzeti üzemmód menüablak. (A modelltől függően az eljárás némileg eltérhet). A hangerő szabályozásáért felelős hosszúkás billentyűvel a menüpontok között mozoghatsz. Az adattörlés/gyári visszaállítás parancs a gyári beállítások visszaállítását jelenti. Válaszd ezt a lehetőséget az okostelefon adatainak törléséhez, és használd a készüléket újból az eredeti beálltásokkal.

 

2022.08.08.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+