MojAndroid
(x) hirdetés

Jó ideje dolgozik már a Netflix a számlázás átalakításán, hogy megfogja azokat is, akik “jogosulatlanul” használnak családi előfizetést. Több sikertelen próbálkozás után úgytűnik, végre megtalálták a megoldást és el is kezdték tesztelni. Szerencsére nem nálunk.

A Netflix a családot úgy határozza meg, mint egy fedél alatt lakó közösséget. Sőt, hogy egészen pontosak legyünk, egy IP-cím alatt lakó emberek közössége, hiszen ezt tudja a használati adatokból megállapítani a cég a legegyszerűbben.

A legújabb pilot projektet négy országban indította el a cég. Argentínában, El Salvadorban, Hondurasban és a Dominikai Köztársaságban azok a felhasználók, akiknek a fiókját több helyen használják, felszólítást kapnak, hogy fizessenek díjat újabb otthonok hozzáadásáért. A legolcsóbb előfizetést egy újabb címmel lehet bővíteni, a normál előfizetéssel kettő, a prémium esetében pedig hárommal. Arról nincs hír, hogy a családi előfizetést meg fogják-e bármilyen módon változtatni.

A figyelmeztetés akkor jelenik meg, ha két héten kereszül használják új címről a fiókot. Így elvben egy nyaralás miatt nem dobál majd pénzt kérő dialógusablakokat a szolgáltatás. Az új otthon 1,17 dollár lesz Argentínában, a többi országban pedig 3 dollár.

Reméljük a Netflix nálunk nem vezeti be ezt az új fícsőrt, de ha be is vezeti, biztosan nem ilyen jutányos áron kínálja majd.

(via)

2022.07.19.

+