MojAndroid
(x) hirdetés

Az Európai Bizottság a héten az uniós fogyasztóvédelmi szövetséggel (CPCN) karöltve gyakorlatilag ultimátumot intézett a korábban Facebook néven futó Meta-hoz annak WhatsApp nevű alkalmazásával kapcsolatban. Ezek szerint a cég egy hónapot kap arra, hogy üzenőprogramja használati feltételein, illetve annak kommunikációján változtasson – egyéb esetben az egész Unióban illegálissá válhat terjesztése és üzemeltetése a Meta számára, írta meg a PcFórum.

Az EU már korábban figyelmeztette a Meta-t, hogy a WhatsApp használati feltételei túl bonyolultak és érthetetlenek a fogyasztók számára, ezért jelentős egyszerűsítéseket kell végrehajtani azon, illetve változtatnia kell annak módján is, hogy miként értesíti a felhasználókat a feltételek változásairól, ha továbbra is működtetni szeretné szolgáltatását az Unió területén. Mindeddig azonban az amerikai vállalat a jelek szerint finoman szólva magasról tett az uniós illetékesekre – utóbbiak ezért állították most ultimátum elé a céget.

Amennyiben utóbbi nem tesz eleget a felszólításban foglalatknak, úgy egy fogyasztóvédelmi eljárás lefolytatására, annak végén pedig szaftos büntetésre, illetve végső soron a WhatsApp terjesztésének betiltására számíthat, a vonatkozó uniós törvények megsértése miatt.

(x) hirdetés
2022.06.10.

+