MojAndroid
(x) hirdetés

A Letv bejelentette, hogy visszatér az okostelefonok piacára az Y1 Pro-val. Sokat nem gondolkoztak a designon, úgy gondolták, a legegyszerűbb ha nemesegyszerűséggel lemásolják az Apple slágertermékét, itt-ott hozzányúlnak, aztán mehet is a piacra.

A Letv Y1 Pro hátlapi kameraszigete is kísértetiesen hasonlít az iPhone 13 vagy 13 Mini megjelenéséhez, azonban ez csak egy 8 MP-es fő lencsét és egy “AI kamerát” tartalmaz (jelentsen ez bármit, hiszen a gyártó nem igyekezett eldicsekedni a részletekkel).  Az 5 megapixeles előlapi kamera itt is egy notchban csücsül. A Letv Y1 Pro nagyon hasonlít a Gionee G13 Pro-ra is, mindkét modelt ugyan az a Unisoc T310 processzor hajtja meg. Az újdonság nagyobb, 6,5 hüvelykes (bár továbbra is HD+) kijelzőt kapott, nagyobb és 4000 mAh-s akkumulátorral rendelkezik (a gyorstöltésről nem is beszélve). Egy valamiben nem sikerült lemásolni az amerikai nagytesót: a Y1 Pro jack csatlakozót is kapott, tölteni pedig USB-C-n keresztül lehet. (Akkor most lehet, hogy az Apple másolja a Letv-t?)

Az Y1 Pro Android 11-en alapuló Le OS 9.1 operációs rendszerrel, valamint meglepően bőséges, 256 GB-os felső kategóriás tárhellyel debütált, azonban az alapmodel csak 32 GB tárhelyet fog kapni, ami igencsak kevéske manapság.

Az árazásról egyelőre nincs sok információ, a Letv első okostelefonja több éve mindössze 499 jüanról (~ 75 U $) indult, bár jelenleg csak Kínában kapható.

Mindenesetre remek választás, ha megjelenik, szaladunk is érte.

2022.06.07.

+