MojAndroid
(x) hirdetés

Megnyugodhatunk, végre elektromos változatott kap a NER kedvenc Mercedese, a G osztály is.

A Mercedes-Benz 2025-től egy új, rendkívül magas energiasűrű akkumulátort fog használni a G-osztály elektromos változatában, amely megoldást jelenthet a nagyméretű elektromos autók súlyproblémáira.

A német gyártó elmondta, a Sila Nanotechnologies nevű startup készíti az akkumulátort, amelyhez szilícium alapú anódokat használnak, és ezek az egységek 20-40 százalékkal nagyobb energiasűrűséget biztosítanak, mint a jelenleg kapható hasonló cellák. A szilícium alternatívát jelent a széles körben használt grafittal szemben, amelynek 70 százaléka Kínából származik. A Tesla például 2020-ban jelentette be, hogy akkumulátorai esetében áttér a szilícium használatára.

A Mercedes kisebbségi résztulajdonnal rendelkezik a Sila Nanotechnologies vállalatban, amely a BMW-vel is együtt dolgozik. A startupot a Tesla egyik korábbi mérnöke alapította. A 3,3 milliárd dolláros tőkével rendelkező cég a tavalyi évben 590 millió dolláros bevételt könyvelhetett el, és jelenleg Washington államban építi új üzemét, amely a tervek szerint 2024-ben kezdi meg a termelést.

G-osztály a Mercedes palettájának legdrágább autói közé tartozik, és egyre fontosabb szerepet játszik a gyártó árrésnövelő stratégiájában, amivel a csillagos márka az elektromos járművekre való átállást finanszírozza. A Mercedes nem közölt információkat azzal kapcsolatban, várhatóan mekkora hatótávnövekedést eredményezhet majd az új akkumulátorok használata az elektromos G-osztály esetében.

További e-autós cikkekért kattints az Alapjáratra!

Ez a cikkajánló az Alapjárat.hu-val való együttműködésünknek köszönhetően jelent meg.

(x) hirdetés
2022.05.19.

+