MojAndroid
(x) hirdetés

Új taggal bővül az Opel Sustainable Urban Mobility (fenntartható városi mobilitás) termékcsaládja. A Rocks-e Kargo egy igazán kisméretű elektromos jármű, amit városi környezetben történő, helyi emissziótól mentes, rövidebb távú szállításra fejlesztettek ki. Az Európai Unió szabályainak értelmében a Rocks-e Kargo technikailag mopedautónak számít, ugyanis az akkumulátor nélkül a jármű súlya nem haladja meg a 425 kilogrammot.

A Rocks-e Kargo lényegében nem más, mint egy átemblémázott Citroën My Ami Cargo. Az utasülést eltávolították, így több mint 400 liternyi hasznos raktér áll rendelkezésre a csomagok elhelyezésére. A jármű akár 140 kiló hasznos terhet is képes szállítani. Annak érdekében, hogy a villanyhajtású városi jármű a lehető legsokoldalúbb felhasználást biztosítsa, két irányban állítható padlót kapott. A mopedautóban emellett egy moduláris polc, illetve egy függőleges elválasztóelem is található a sofőr és a raktér között.

A Rocks-e Kargo mopedautó apró mérete tökéletes városi közlekedőeszközzé teszi azt, mivel mindössze 2,41 méter hosszú, 1,39 méter széles és 1,52 méter magas, és csupán 7,2 méteres fordulókörrel rendelkezik.

Akárcsak a kétüléses Rocks-e esetében, az áruszállító verzióban is egy 8 lóerős (6 kilowattos) teljesítményű villanymotor dolgozik. A szükséges energiát egy 5,5 kilowattórás lítium-ion akkumulátorcsomag biztosítja, amely hagyományos aljzatról nagyjából három óra alatt képes teljesen feltölteni. Ezzel az energiamennyiséggel nagyjából 75 kilométernyi WLTP hatótáv áll a felhasználó rendelkezésére.

Az Opel már idén megkezdi a Rocks-e Kargo értékesítését Németországban és Hollandiában, később pedig más piacokon is elérhetővég teszi a modellt. A mopedautó árát egyelőre nem hozták nyilvánosságra, ám figyelembe véve, hogy a Citroën My Ami Cargo alapára 6990 euróról (aktuális árfolyamon átváltva 2,6 millió forintról) indul, vélhetően a Rocks-e Kargért is hasonló összeget kell majd fizetni.

További e-autós cikkekért kattints az Alapjáratra!

Ez a cikkajánló az Alapjárat.hu-val való együttműködésünknek köszönhetően jelent meg.

(x) hirdetés
2022.03.30.

+