MojAndroid
(x) hirdetés

Frissítünk! A cikkre reagált a Huawei Magyarország is:

A cikkben megjelent feltételezés a vállalatunkkal kapcsolatban teljesen alaptalan, minden bizonyítást nélkülöz. A Huawei a kiberbiztonságot prioritásnak tekinti, ez az elemi üzleti érdeke is. A vállalat a világ 170 országában működik, mindenhol betartja a vonatkozó nemzetközi és helyi jogszabályokat, üzleti etikát.

A Direkt36 cikke szerint legalább tíz éve támadják Magyarországot az orosz kormányzati hekkerek, és a külügyminisztérium kompromittált rendszereiből a mai napig sem sikerült teljesen kipucolni őket.

Rááadásul a minisztérium belső ügyeit ismerő egyik forrás azt gondolta, hogy talán a kínaiak törték fel a külügy rendszerét. Erre az egyik minisztériumi körlevél is utal: „Mérhető mennyiségű, bizonyítottan Kína irányába személyes adatokat rejtett módon kommunikáló eszközök is használatban vannak. Ilyenek, többek között (a teljesség igénye nélkül): Huawei (ZTE), Honor, Xiaomi, Wiko, OnePlus”.

Forrás: Direkt36

 

Ez a megjegyzés nem csak azért figyelemre méltó, mert a kormányzati kommunikáció súlyos sebezhetőségére hívja fel a figyelmet. A levél azért is érdekes, mert kiderül belőle, hogy a kormány tisztában van a kínai eszközök által jelentett biztonsági kockázattal, miközben évek óta tagadja, hogy ez probléma lenne, és a kínai telekommunikációs eszközök használatának egyik legnagyobb támogatója Európában. Szijjártó például számtalanszor kiállt a Huawei mellett és állította, hogy a kínai cég eszközei semmiféle kockázatot nem jelentenek.

További részletek a Direkt36 cikkjében.

(x) hirdetés
2022.03.29.

+