MojAndroid
(x) hirdetés

Az SUV mild hibrid és plug-in hibrid hajtáslánncal is elérhető lesz.

Sejtelmes fotót tett közzé a Cupra egy új SUV-ról, amely 2024-ben kerül majd piacra. A modell mild hibrid (MHEV), illetve plug-in hibrid (PHEV) hajtáslánccal lesz elérhető, utóbbi mintegy 100 kilométeres tisztán elektromos hatótávval kecsegtet. A titokzatos hobbiterepjáró a Volkswagen-csoport győri gyárában készül majd, ahol jelenleg Audi modelleket, többek között a Q3 Sportback SUV-t, illetve a TT-t is gyártják.

A Cupra palettája az elkövetkező években négy új modellel fog bővülni, és a spanyol gyártó azt ígéri, hogy az egyelőre csak ponyva alatt látható autó és a Tavascan egyszerre fog megérkezni a szalonokba.

Emellett a Cupra egy hatchbackkel is készül, amelyet a Born és az új SUV közé pozícionálnak. A negyedik a radikális formavilággal rendelkező Cupra Urban Rebel lesz, amely 2025-ben érkezik. A várakozások szerint az új SUV kulcsfontosságú lesz a Cupra számára, és a Seat arra számít, hogy a modellnek köszönhetően jelentősen megugranak majd a teljesítményorientált márka globális eladásai.

Wayne Griffith, a Cupra és a Seat főnöke elmondta, a Cupra alapjaiban változtatja meg a Seat megítélését, ami elősegíti a globális terjeszkedést. Mivel az elektromosításban látják a jövőt, ezért a Cupra egyet jelent a Seat jövőjével. Griffith kifejtette, a vállalat fenntarthatósága és profitábilis működése a Cupra növekedésének függvénye, ezért mindent elkövetnek, hogy ezt elősegítsék.

Tavaly a Cupra megháromszorozta eladásait és összesen 80 ezer járművet értkesített világszerte, míg a Seat 471 ezer eladott járművel zárta a 2021-es évet.

További e-autós cikkekért kattints az Alapjáratra!

Ez a cikkajánló az Alapjárat.hu-val való együttműködésünknek köszönhetően jelent meg.

2022.03.25.

+