MojAndroid
(x) hirdetés

A Google végre lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy töröljék keresési előzményeik utolsó 15 percét az Android-alkalmazásából. A cég már tavaly bejelentette ezt az opciót, de csak most tette elérhetővé.

A funkciót a The Verge egyik szerkesztője vette észre és a Google szóvivője megerősítette, hogy valóban bevezetik az „Utolsó 15 perc törlése” opciót, és az elkövetkező hetekben mindenki számára elérhető lesz, de a cikk írásakor még nem volt elérhető ez a beállítás a frissített Google alkalmazásában. Az iPhone tulajdonosok már rendelkeznek ezzel a lehetőséggel, mivel a Google ott hónapokkal ezelőtt bevezette ezt a funkciót az iOS-alkalmazásában.

A lehetőség ellenére sokan nem elégedettek a Google keresési előzményeik törlésére vonatkozó 15 perces időkorláttal. A Reddites fórumokban a felhasználók jobban örülnének, ha ez a korlát 30-60 percre nőne. Eközben a Google szintén lehetővé teszi az elmúlt három, 18 vagy 36 hónapra vonatkozó keresési előzmények kötegelt törlését is az automatikus törlési lehetőséggel. Alternatív megoldásként törölhetjük a keresési előzményeket a Google alkalmazásból egy adott időszakra, napra vagy tevékenységre vonatkozóan.

Mi a véleményed a Google 15 perces keresési előzménytörlési lehetőségéről? Szerinted ez elég idő az előzmények törléséhez, vagy a Google-nak meg kell hosszabbítania?

2022.03.21.

+