MojAndroid
(x) hirdetés

Energiaszolgáltató még nem buzdított ennyire az elektromobilitásra.

Na persze, nem az MVM váltott profilt, hanem a Mercarius Flottakezelő céggel kötött partneri megállapodást a lakossági ügyfelek elektromos autó tartós bérleti kiszolgálására. A szolgáltatás olyan komplex csomag, ami a vállalati lízingkonstrukcióknál megszokott kényelmet nyújt a civileknek. Ezen felül kiegészítésképpen ingyenes vezetéstechnikai tréninget is magába foglal a Drivingcamp pályáján, az akár 72 hónapos futamidőre is igénybe vehető MVM GO tartós bérlet.

Az MVM Zrt. szerepvállalása az elektromobilitás terén folyamatosan fejlődik, nem is csoda, hogy szolgáltatóként a MÁV-Volánbusz elektrifikációjában is részt vesz, ami mellett fenntartható mobilitással kapcsolatos szolgáltatásait folyamatosan fejleszti. Azt is megtudtuk Alkér Zoltántól, az MVM Csoport infrastruktúra vezérigazgató-helyettesétől, hogy 2022 január 1-től a töltőoszlopokról vásárolható elektromos áram tisztaságát” is elsődleges szempontként kezelik, ezért jelenleg már több mint 1500 töltőpont kizárólag megújuló forrásból származó zöld energiával működik.

A Mercarius flottájában az utóbbi években folyamatosan nőtt a hibrid és EV autók aránya, 2017-ben csak 3,8 százalék volt, de 2021-ben már 16,1 százalékra nőtt az alternatív hajtásláncú állomány aránya.

Folytatás az Alapjárat.hu oldalán!

Ez a cikkajánló az Alapjárat.hu-val való együttműködésünknek köszönhetően jelent meg.

2022.02.23.

+