MojAndroid

A rugalmas kijelzős összecsukható okostelefonok már több mint két éve valósággá váltak. Ebben a szegmensben az úttörő a Samsung, amely nemrég mutatta be ezen készülékek harmadik generációját. A GSMAren portál szerint a TCL most egy olyan okostelefont mutatott be, amely ezt a technológiát kiegészíti a kijelző görgethetőségével.

A koncepció legfeljebb három eszközt kombinál

A kínai TCL cég, amely ezeket a technológiákat ötvözi, idén tavasszal mutatkozott be. Ennek az érdekes okostelefonnak a valódi megjelenését bemutató TCL Fold’n Roll lehetővé teszi, hogy a felhasználó három méretben módosítsa a kijelző átlóját. Zárt állapotban a kijelző mérete szabványos 6,87 hüvelyk.

A gördülő mechanizmusnak köszönhetően a tulajdonos 8,85 hüvelykre nyújthatja a telefon kijelzőjét, de ha ez nem elég, akkor is megfordíthatja a képernyőt, így  okostelefonjából egy 10 hüvelykes táblagépet kaphat. A TCL Fold’n Rollnak tehát három különböző eszközt kell kombinálnia – egy klasszikus okostelefont a kommunikációhoz, egy kis táblagépet a tartalom fogyasztáshoz és egy nagy táblagépet a munkához.

A rugalmas kijelzők nem ismeretlenek a TCL számára

A TCL már régóta érdeklődik a fejlett megjelenítési technológiák iránt. Tulajdonosa a CSOT, egy kínai kijelzőgyártó, amely a kis okostelefonok képernyőjétől a nagy TV-képernyőkig mindent lefed portfóliójában. A gyártó 2019 végén kezdte meg a rugalmas OLED panelek gyártását.

A TCL partnereihez is fordult, hogy megpróbálják megtalálni a módját a TCL Fold’n Roll kijelzőjének tartósabbá tételére (a kijelző külseje sérülékenyebb, a prototípus jelenleg műanyagot használ).

Egyelőre nem derült ki, hogy mikor láthatjuk a valóságban is TCL újdonságát, de a fenti problémák miatt ez valószínűleg még távolabb van,

2021.12.13.

+